lauantai 16. huhtikuuta 2011

Tummat suklaa-brandymuffinit

Isällä oli tässä vähän aikaa sitten syntymäpäivät, ja vaikka päällekkäisten menojen vuoksi kakkukestejä ei järjestetty, halusin tehdä suklaasta pitävälle isälleni pienen yllätyksen. Ensin aloin vain väsätä muffineita todella tummasta suklaasta noudatellen perusreseptiäni, mutta muistin juuri viime hetkellä meidän kaapissamme lymyilevän Cardenal Mendoza -pullon. Brandy antoi mukavan maun tummalle suklaalle, varsinkin muffinien paistuessa keittiöstä tuli varsin aromikas tuoksu.
(Brandy on muuten periaatteessa yhtä lähellä konjakkia kuin kuohuviini samppanjaa - valmistusalue on eri).

Tummat suklaa-brandymuffinit

    4 1/2 dl vehnäjauhoja
    1 1/2 dl kaakaojauhetta
    2 dl sokeria
    2 tl leivinjauhetta
    2 munaa
    2 dl maitoa
    125 g voita
    3 rkl brandya
    n. 150 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus n. 70 %)


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata voi mikrossa varovaisesti ja laita sivuun jäähtymään.
Sekoita keskenään kuivat aineet, eli vehnäjauho, kaakojauhe, sokeri ja leivinjauhe.
Vatkaa toisessa kulhossa munien rakenne rikki, lisää maito, jäähtynyt voisula ja brandy. Rouhi suklaa noin sokeripalan kokoisiksi palasiksi. Sekoita jauhoseos märkiin aineisiin, lisää suklaa ja kääntele nopeasti sekaisin pohjia myöten. Älä vaivaa yhtään enempää kuin on tarvis. Jaa taikina muffinivuokaan, käytä vuoassa paperisia muffinivuokia. Paista uunissa n. 20 minuutin ajan. Anna jäähtyä ja säilytä kannellisessa astiassa.

Vinkkejä:

-Tällä taikinalla muffinivuoat saa täyttää aika lailla täyteen, taikina on sen verran raskasta ettei se kohoile uunissa mitenkään hallitsemattomasti.
-Älä paista muffineita liian kypsiksi, sopivalla kypsyydellä muffineihin työnnettyyn puutikkuun tarttuu hitusen taikinaa.

1 kommentti :

Melody kirjoitti...

Sinulla on niin ihastuttava blogi, olen seurannut jo pitkään näitä toinen toistaan herkullisia leivonnaisia. Nämä olisivatkin hyvä valinta iltapäiväkahville!