maanantai 17. tammikuuta 2011

Mississippi mud pie

Pyysin poikaystävääni valitsemaan mieleisensä syntymäpäiväkakun, ja meikkonen halusi koko leivontakirjan suklaisimman, rasvaisimman ja kermaisimman kakun. No, tälle riitti kyllä onneksi syöjiäkin. Kaikki tuntuivat tykkäävän, jopa minä (en ole yleensä suklaakakkujen suurin ystävä). Ohje on Ruokasuosikit -leivontakirjasta.

Mississippi mud pie (kahdeksalle)

    Pohja:
    225 g (n. 3,5 dl)vehnäjauhoja
    2 rkl kaakaojauhetta
    150 g kylmää voita
    2 rkl sokeria
    2 rkl kylmää vettä
    paistamiseen n. 1 kg kuivattuja herneitä

    Täyte:
    175 g voita
    350 g (n. 4 dl) (tummaa raaka-)sokeria
    4 munaa
    4 rkl kaakaojauhetta
    150 g tummaa suklaata
    2 dl kevytkermaa

    Päälle:
    4 dl kuohukermaa
    kaakaojauhetta/suklaahippuja


Valmista ensin pohja siivilöimällä jauhot ja kaakaojauhe kulhoon. Nypi joukkoon kylmä voi kylmillä käsillä, kunnes seos on murumaista. Sekoita joukkoon sokeri ja kylmä vesi, sekoita nopeasti pehmeäksi taikinaksi. Voit ottaa koko mössön kulhosta ja pehmeästi painella sitä kasaan leivonta-alustalla. Kääri tuorekelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään noin vartiksi.
Lämmitä uuni 190 asteeseen. Kauli taikina jauhotetulla alustalla halkaisijaltaan n. 25-senttiseksi ympyräksi. Nosta taikina n. 23-senttiseen vuokaan kaulimen avulla. Peitä leivinpaperilla ja kaada päälle herneet painoksi. Paista uunissa 15 minuutin ajan, ota leivinpaperi ja herneet pois ja paista vielä noin kymmenen minuuttia.
Valmista sillä aikaa täyte sulattamalla ensin suklaa joko vesihauteessa tai mikrossa pienellä teholla. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri kulhossa, vatkaa joukkoon munat yksi kerrallaan ja lisää sitten myös kaakojauhe. Vatkaa sulanut ja hieman jäähtynyt suklaa kevytkerman kanssa seoksen joukkoon.
Kun olet paistanut pohjan, vähennä lämpötilaa 160 asteeseen. Kaada täyte pohjan päälle ja paista n. 45 minuutin ajan tai kunnes täyte kiinteytyy.
Anna piirakan jäähtyä ja laita jääkaappiin. Vaahdota kerma ennen tarjoilua ja pursota tai levitä sen kakun päälle, koristele suklaalla.

Vinkkejä:
-Piirakkapohjan tekemisessä tärkeää on muistaa kylmät aineet ja vähäinen vaivaaminen. Kauliminenkin käy helposti, kuin käännät pohjaa välillä 90 astetta myötäpäivään ja lisäilet tarvittaessa jauhoja.



5 kommenttia :

anniamai kirjoitti...

Voisitko tulla tekemään mullekin tällaisen synttärikakun? :D Oon tässä viime päivinä just yrittäny miettiä että mitä tarjottavaa tekisin tuleville synttäreilleni.. Todennäkösesti teen ainakin kakkua jollakin sun reseptillä, en vaan osaa valita, kun kaikki on niin ihania !

Kardemumma kirjoitti...

Oh, näyttää taivaalliselta! Olen mutakakun vannoutunut kannattaja. ;)

Henskis kirjoitti...

Tämä todellakin näyttää taivaalliselta, nami! (:

Anonyymi kirjoitti...

Näyttää todella hyvältä :D

anskusiili kirjoitti...

Anonyymi: Hehe!