lauantai 22. tammikuuta 2011

Cheddarmuffinit

Sain vihdoinkin testattua Muffinsikirjasta ensimmäistä reseptiä, ja ohjeiden joukosta valikoitui ensimmäisenä suolainen muffiniohje. Taikinaa tehdessäni säikähdin tönkköä rakennetta ja pelkäsin lopputuloksen olevan kivikova, mutta uunista tulikin maailman pehmeimpiä ja maistuvimpia muffineita. Nämä maistuvat ihanasti vaikka iltateellä.

Cheddarmuffinit (n. 20 kpl)

  3 dl piimää
  1 muna
  3/4 dl ruokaöljyä
  150 g vahvaa cheddaria
  7 dl vehnäjauhoja
  3 tl leivinjauhetta
  1/2 tl suolaa


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vatkaa muna piimän ja ruokaöljyn joukkoon. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet keskenään, sekoita joukkoon myös raastettu juusto. Kaada märät aineet kuivien aineiden päälle ja pyöräytä nopeasti sekaisin.
Vuoraa 12-koloisen muffinipellin kolot paperisilla muoteilla, jaa taikina koloihin. Joudut paistamaan kahdessa erässä. Paista alatasolla n. 20 minuutin ajan.

Vinkkejä:
-Muffineille ei tarvitse jättää paljoakaan kohoamisvaraa, sillä taikina ei leviä kauheasti uunissa (hurjasta leivinjauhemäärästä huolimatta!)

3 kommenttia :

Miimi kirjoitti...

Tiedä sitten oonko ihan omasta päästä nykässyt... mutta jos leivinjauhetta on suurensuuri määrä, niin se ei kohota leipomusta vaan saan periaatteessa päinvastaista aikaiseksi???
Eipä siinä, kyllä noita voisin nyt aamusella palastella. Nams. :)

anskusiili kirjoitti...

Et ole omasta päästä keksinyt, niin siinä käy! Tämä määrä ei kuitenkaan ollut niin suuri (yleensähän muffineihin tulee 1-2 tl leivinjauhetta, tässä on enemmän jauhoja niin tulee myös leivinjauhetta enemmän), että muffinit eivät lässähtäneet. Kohosivat vain hillitymmin. : )

Miimi kirjoitti...

No tuohan se oli mitä ajoin takaa, että kohoaminen on hillitympää, kun taikina on "raskaampaa". :)
Se vaan on pää täynnä räkää hieman vaikeampaa saada itsestään selko tekstiä ulos. :D