maanantai 15. marraskuuta 2010

Suklainen isänpäiväkakku

Isällä ei yleensä ole erityisiä toiveita kakkujen suhteen, paitsi että suklaata saa olla paljon. Tein taas yhdenlaisen suklaakakun, jossa oli tällä kertaa tavallinen sokerikakkupohja (jossa hieman kaakaojauhetta), tuorejuustoinen suklaatäyte ja reunoilla sikarikeksejä. Jälkimmäisiä olen nähnyt jo niin monissa leivontablogeissa, että oli pakko kokeilla itsekin. Tummanpunainen nauha vielä viimeisteli koristelun.

Suklainen isänpäiväkakku

    Pohja:
    4 munaa
    sokeria
    vehnäjauhoja
    perunajauhoja
    2 tl leivinjauhetta
    1/2 dl kaakaojauhetta

    Täyte:
    maitoa kostutukseen
    1 prk Flora Vispiä
    200 g tuorejuustoa
    150 g tummaa suklaata

    Koristelu:
    1-2 prk sikarikeksejä
    tummaa suklaata


Ota munat huoneenlämpöön ajoissa. Riko munat korkeaan lasiin ja laita viereen samankokoinen lasi, kaada sinne sokeria saman verran kuin muniakin on. Kaada sokeri vatkauskulhoon. Mittaa seuraavaksi samaan lasiin kaakaojauhe, leivinjauhe, vehnäjauhot ja perunajauhot niin, että vehnäjauhoja on hieman enemmän kuin perunajauhoja. Jauhoseosta tulee taas olla yhtä paljon kuin muniakin. Siivilöi jauhot toiseen kulhoon.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Kaada munat sokerien sekaan ja vaahdota vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Tässä menee ainakin viisi minuuttia.
Siivilöi jauhot munavaahtoon ja kääntele lastalla sekaisin, vältä liian voimakasta sekoittamista. Voitele ja korppujauhota noin 25-senttinen kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan, paista alatasolla noin 30-40 minuutin ajan. Kumoa kakku noin kymmenen minuutin kuluttua ritilälle jäähtymään.
Valmista täyte. Sulata suklaa mikrossa pienellä teholla välillä sekoitellen. Vatkaa Flora vispi ja sekoita tuorejuusto joukkoon. Kääntele sula suklaa sekaan.
Leikkaa kakkupohja kahtia pitkällä leipäveitsellä. Kostuta molempia kakkupohjia maidolla ja sivele sitten noin puolet täytteestä toiselle pohjalle. Paina toinen pohja päälle ja levitä pinnalle melkein loput täytteestä. Jätä kuitenkin täytettä niin, että voit kiinnittää sikarikeksit kakun reunalle sen avulla. Leikkaa keksejä sopivan kokoisiksi. Voit vielä sitoa nauhan kakun ympärille koristukseksi ja rouhia päälle suklaata.

Vinkkejä:
-Jos kakkupohja näyttää tummuvan paiston aikana, voit laittaa vuoan päälle leivinpaperia suojaksi. Älä kuitenkaan avaa uunin luukkua vasta kuin noin puolessa välissä paistoa.
-Jos sikarikeksit eivät tunnu pysyvän reunalla, kiinnitysaineena voi myös käyttää sulaa suklaata. Sen luulisi pitävän vielä paremmin.





4 kommenttia :

Tua kirjoitti...

Kaunis kakku. :>

Tuire kirjoitti...

No älyttömän hienohan siitä tuli.

Marra kirjoitti...

Oiii näyttää herkulta. Tätä on aivan pakko kokeilla vielä, vaikka jouluna. Nam!

Marra kirjoitti...

Vielä kysyisin, että mistä noita sikarikeksejä löytyy? Itse en ainakaan naapurikaupasta löytänyt, joten pitäiskö matkata Cittariin saakka?