perjantai 26. marraskuuta 2010

Mustikka-valkosuklaamuffinit

Taas yksi muffiniresepti... Olen leiponut hieman harvakseltaan, ja kun kerrankin siihen tuli mahdollisuus (kavereita tupsahti kylään), piti tehdä jotakin kiireessä. Päädyin taas turvallisimpaan mahdolliseen ratkaisuun. Muffineista ei voi olla liian montaa variaatiota. Lupaan, että kun joulusesonki oikeasti lähestyy (marraskuu ei vielä ole jouluaikaa), jaan kanssanne ajankohtaisia reseptejä. Minulla on ollut kirjanmerkeissä kesästä asti pari reseptiä, jotka vain odottavat testaamista.

Mustikka-valkosuklaamuffinit (12 kpl)

    4 1/2 dl vehnäjauhoja
    2 dl sokeria
    2 tl leivinjauhetta
    125 g margariinia
    2 munaa
    2 dl maitoa
    100-150 g valkosuklaata
    2-3 dl mustikoita


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja sujauta 12-koloiseen muffinivuokaan 12 paperista vuokaa.
Sulata margariini ja anna sen jäähtyä. Sekoita keskenään jauhot, sokeri ja leivinjauhe. Sekoita toisessa kulhossa maito, muna ja jäähtynyt margariini. Rouhi suklaa. Sekoita kuivat aineet märkiin nopeasti käännellen, lisää loppuvaiheessa suklaa ja mustikat. Älä vaivaa enää, kun kuivat aineet ovat sekoittuneet märkiin.
Jaa taikina vuokiin, tällä taikinalla ei tarvitse jättää kauheasti kohoamisvaraa. Taikina kyllä kohoaa uunissa, muttei mitenkään hallitsemattomasti. Paista uunissa 20-30 minuutin ajan.

Vinkkejä:
-Pidä aineet suunnilleen saman lämpöisinä, eli ota maito ja muna ajoissa huoneenlämpöön ja anna margariinin jäähtyä rauhassa.

1 kommentti :

Immortal Moth kirjoitti...

mun muffinsseista tuli sinisiä, taisi olla liian lämmin taikina suhteessa marjoihin. Ei se mitään, ne oli söpöjä ja tosi hyviä!