torstai 21. lokakuuta 2010

Aamupalamuffinit

Aamupalaksi en mielelläni halua mitään, mikä sisältää paljon sokeria, rasvaa ja valkoisia jauhoja, vaikka nuo kolme maistuvat minulle muina aikoina vallan hyvin. Kehittelin terveellisemmän version lempileivonnaisistani, eli muffineista, eikä tulos ollut ollenkaan hassumpi. Nämä maistuvat todella hyvältä aamupalana tai vaikka pienenä välipalana. Eivät nämä silti minun makeannälkääni taltuttaneet, muttei se nyt ollutkaan tarkoitus.

Aamupalamuffinit

    4 dl täysjyväjauhoja
    1 dl ruishiutaleita
    2 tl leivinjauhetta
    2 rkl sokeria
    1 banaani
    2 munaa
    2 dl maitoa
    n. 4 dl pakastemustikoita


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja laita 12-koloisen muffinivuoan koloihin paperiset vuoat. Sekoita keskenään kuivat aineet (neljä ensimmäistä) ja eri kulhossa märät aineet mustikoita lukuun ottamatta. Banaani kannattaa ensimmäisenä muussata käsin tai haarukalla. Yhdistä kuivat aineet märkiin, sekoita vain niin että ainekset juuri ja juuri sekoittuvat. Kääntele mustikat taikinaan ja lusikoi muffinivuoan koloihin, kohoamisvaraa ei tässä taikinassa sen kummemmin tarvitse jättää. Paista n. 20-30 minuuttia.

Vinkkejä:
-Joissakin ohjeissa kehoitetaan käyttämään puoliksi vaaleita vehnäjauhoja ja puoliksi täysjyväjauhoja, koska jälkimmäisessä on hieman puisempi maku. Itse jätin valkoiset jauhot kokonaan pois, ja tulos oli minusta ainakin hyvä.

1 kommentti :

Marjis kirjoitti...

Oi nämä olisivät juuri minun makuuni :P Pitää testata ehdotomosti.