Turtle bars
- Taikina:
90 g tummaa suklaata (korkea kaakaopitoisuus, n. 70 %)
170 g voita/margariinia
3 munaa
1 dl fariinisokeria
2 dl sokeria
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Kinuskikastike:
2 dl sokeria
1 dl vaaleaa siirappia
5 rkl vettä
ripaus suolaa
120 ml kuohukermaa
100-200 g pekaanipähkinöitä
Suklaaganache:
55 g tummaa suklaata
60 ml kuohukermaa
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen. Sulata taikinan suklaa ja voi kattilassa tai vesihauteessa, anna jäähtyä.
Vatkaa munat ja sokerit keskenään, kunnes seos on pehmeää ja kuohkeaa. Sekoita munien joukkoon hieman jäähtynyt sula suklaa ja jauhot, joihin on sekoitettu myös leivinjauhe.
Kaada sekoitettu taikina vuokaan (kooltaan n. 20 cm x 30 cm), paista uunin keskitasolla 20-25 minuutin ajan. Kokeile taikinan kypsyyttä puutikulla (kypsä taikina ei tartu puutikkuun).
Anna taikinan jäähtyä hieman ennen kuin aloitat kinuskikastikkeen tekemisen.
Mittaa kattilaan sokeri, siirappi, vesi ja suola. Lämmitä keskilämmöllä koko ajan sekoitellen ja anna kiehahtaa. Lopeta sekoittaminen kun seos alkaa kuplia, kääntele kattilaa vain pari kertaa keittämisen aikana. Seos on valmista noin 10 minuutin kuluttua. Kaada väriä saaneeseen seokseen kerma, varo roiskeita tai höyryä. Sekoita joukkoon myös pähkinät. Jäähdytä hieman, kaada vielä lämmin kastike suklaapohjan päälle. Jäähdytä huoneenlämpöiseksi ja laita sitten kylmään odottamaan.
Valmista ganache lämmittämällä kermaa paksupohjaisessa kattilassa, poista levyltä kun ensimmäiset kuplat ilmaantuvat. Kaada kerma kulhoon, jonne olet pilkkonut suklaan. Anna levätä viitisen minuuttia ja sekoita vasta sitten tasaiseksi. Pirskottele suklaa leivosten päälle ja nauti (=saa ähky).
Vinkkejä:
-Itse jätin suklaaganachen pois, koska mielestäni leivokset lähentelivät jo kaiken liiallisuuden rajamaita ilman sitäkin...
-Osta pekaanipähkinöitä Punnitse&Säästä-tyylisistä kaupoista, itse olin kiireinen ja jouduin pulittamaan 8 (!) euroa K-kaupan pähkinöistä.
2 kommenttia :
Teetkö sun leivokset ihan oikeasta voista? entä ruoanlaitossa, ja suositko kevyttuotteita?
Anonyymi, tätä kysellään jännän usein! : )
Leivon jotkin asiat aina voilla, esimerkiksi tietyt keksit ja vaikka pulla maistuvat silloin parhailta. Muihin käytän margariinia, koska se on niin paljon halvempaa.
Kevyttuotteita en kauheasti suosi, syynä on yksinkertaisesti maku. Ainut oikeasti hyvä kevyttuote on mielestäni se vispautuva Flora Vanilla. Ruokakermankin täytyy olla minulle 15-prosenttista.
Lähetä kommentti