sunnuntai 4. huhtikuuta 2010

Tonnikalapaistos

Koulussa lempiruokaani oli sellainen ihana tonnikala-pastapaistos, jossa oli ainakin sipulia ja paljon juustoa. Yritimme tehdä samantapaista kotioloissa, paitsi että käytimme mausteita vähän reilummalla kädellä.

Tonnikalapaistos

    300-500 g fusillipastaa
    1 sipuli
    öljyä paistamiseen
    kurkumaa
    juustokuminaa
    chiliä
    2 prk tonnikalahiutaleita vedessä
    2 dl ruokakermaa
    1 dl maitoa/vettä
    1-2 dl juustoraastetta
    suolaa


Keitä fusillipasta melkein kypsäksi runsaassa vedessä.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Silppua sipuli ja kuumenna öljy pannulla. Kuumenna öljyssä mausteita miedolla lämmöllä ja lisää sipuli, kuullota. Sekoita joukkoon tonnikala.
Voitele uunvuoka ja kaada pasta, tonnikala ja loput aineet vuokaan. Sekoita tasaiseksi ja paista uunin keskitasolla n. 30 minuutin ajan tai kunnes paistoksen pohjalla ei ole enää juurikaan nestettä.

Vinkkejä:
-Jos haluat oikein kunnon lohturuokaa, voit vielä paistamisen loppuvaiheissa lisätä paistoksen päälle kerroksen juustoraastetta ja antaa sulaa.

1 kommentti :

anniamai kirjoitti...

namnam, oli pakko kokeilla tätä heti ja hyvää on ! tosin käytin vähän erilaisia mausteita (mm. sweet&sour-kastiketta, se sopii mun mielestä niin hyvin tonnikalan kanssa) ja lisäsin sekaan tomaattimurskan ja tuorejuuston jämät. helppoo ja herkkua :)