perjantai 5. maaliskuuta 2010

Valkosipulileipäset

Olen tunnetusti makean perään, mutta joskus tekee mieli jotakin suolaista. Tällä kertaa innostuin netistä löytämästäni suolaisten keksien reseptistä (olen muokannut sitä hieman), mutta itse kutsuisin näitä enemmänkin leipäsiksi. Rakenne on vähän kuin skonsseissa, mutta maku oli ihana! Vielä ihanempia näistä tuli, kun käytti pupun muotoista muottia.

Valkosipulileipäset

  Taikina:
  vajaa 2 cups (n. 4 dl) vehnäjauhoja
  1 tl leivinjauhetta
  1 tl suolaa
  100 g margariinia
  1 cup (2,4 dl) maitoa
  1 cup (2,4 dl) juustorastetta

  Päälle:
  25 g margariinia
  1 tl valkosipulijauhetta
  2 tl persiljasilppua


Sekoita vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola keskenään ja nypi joukkoon huoneenlämpöinen margariini. Rakenteen tulee olla murumaista ja tasaista. Lisää seuraavaksi juustoraaste ja maito, vaivaa kiinteäksi.
Laita uuni lämpenemään 220 asteeseen. Kauli taikina kevyesti jauhotetulla alustalla noin sentin paksuiseksi, leikkaa keksimuotilla tai lasilla paloja ja aseta leivinpaperille odottamaan.
Sulata päälle tuleva margariini mikrossa valkosipulijauheen ja persiljasilpun kanssa, sivele pullasudilla leipästen päälle. Paista uunissa 10-15 minuutin ajan, kunnes leipäset ovat vaaleanruskeita ja kohonneita.

Vinkkejä:
-Mielestäni nämä ovat niitä ruokia, jotka kuuluisi leipoa voihin - tee siis niin jos vain raaskit.
-Tähän sopii jonkinlainen keskivahva juusto (mielestäni esim. Emmental), joka antaa makua taikinalle. Mozzarellaraaste ei ole tähän se paras vaihtoehto.

2 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Heip! Ohje kuulostaa todella hyvältä, mutta kuinkahan monta leipästä tuosta määrästä taikinaa suunnilleen sait?

anskusiili kirjoitti...

Heip vain! : ) Riippuu siitä, minkä kokoista muottia käyttää, mutta itselläni näitä taisi tulla n. 20 kappaletta, mahtuivat yhdelle pellille.