tiistai 30. maaliskuuta 2010

Butterscotch-kaurakeksit

Tein vihdoinkin isoista postikuluista huolimatta tilauksen Behnford'sille, joka myy pääasiassa amerikkalaisia ja englantilaisia herkkuja ja leivontajuttuja. Pakettiini kuului vaniljauutetta (vuosien odotuksen jälkeen!), leivontaan tarkoitettuja suklaahippuja ja butterschotch-hippuja, joita en ole vielä mistään muualta Suomesta löytänyt. Googlailin vähän, ja tuosta viimeisimmästä tehdään usein keksejä, joissa on myös kaurahiutaleita. Ei voisi houkuttelevammalta kuulostaa! En ole keksinyt butterschotchille hyvää suomennosta, ehdotuksia otan vastaan, Behnford'sista vielä sen verran, että korkeista hinnoista ja toimituskuluista huolimatta suosittelen tilaamaan. Paketti tuli vain parissa hassussa päivässä, ja valikoimakin on niin houkutteleva.

Toffeekaurakeksit

    100 g margariinia/voita
    3/4 cup (1,8 dl) sokeria
    1 muna
    1 tl vaniljauutetta/vaniljasokeria
    reilu 1/2 cup (1 1/2 dl) vehnäjauhoja
    1 tl soodaa
    1/2 tl kanelia
    1/2 tl suolaa
    3 dl kaurahiutaleita
    300 g butterscotch-hippuja


Sulata margariinia hieman mikrossa ja vaahdota se sokerin kanssa kuohkeaksi. Lisää samalla vatkaten muna ja vaniljauute. Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen.
Sekoita keskenään vehnäjauhot, sooda, kaneli ja suola. Sekoita jauhoseos margariinivaahtoon. Lisää lopuksi joukkoon kaurahiutaleet ja karkkihiput. Pyörittele taikinasta pieniä palloja leivinpaperille ja paista uunin keskitasolla 8-10 minuutin ajan. Anna jäähtyä hetken ja siirrä ritilälle jäähtymään lisää.

Vinkkejä:
-Jos et halua tilata butterscotch-hippuja, voit aivan vapaasti käyttää vaikka Brunbergin Alku-karkkeja. Pilko karkit pieniksi hipuiksi ennen taikinaan sekoittamista.
-Keksit levisivät uunissa aika reilusti, joten jätä keksien väliin suosiolla isot leviämisvarat ja paista kahdessa erässä.



5 kommenttia :

Tiia kirjoitti...

Omnomnom!

Minäkin olen vannoutuneena kielenhuoltajana joskus miettinyt tuota butterscotchin kääntymistä/kääntymättömyyttä. Toistaiseksi olen kyllä törmännyt ko. keksintöön vain jossain drinkissä ja Coffee Housen makusiirappivalikoimassa, mutta olihan se nyt jälkimmäisessä tilanteessa vähän vaivalloista pyytää "sitä bu... badörskotsia" :)

Wikipedia tiesi kertoa, että ruotsiksi sana on smörkola, joten oliskohan suomenkielinen vastine sitten joku voitoffee tjsp.? Ainakin sellainenkin näkyy Googlesta löytyvän.

emmi kirjoitti...

minäkin olen vannoutunut behnfords fani. netissä valikoiman näkee paremmin kuin kaupassa, vaikka on se kauppakin ihana! :)
tuosta vaniljauutteesta. sitähän saa myös isoimmista marketeista ja esim. herkusta. vai oliko tilaamasi joku tietty merkki?

ja nuo keksit vaikuttavat, ah, niin herkullisilta, nams :P

rossu kirjoitti...

Pakko kysyy vaik postauksesta on aikaa mut mikä toi sivu on mist sais noita hippuja vai onko toi sivu jo lopettanut ? Netistä ei mistäö löydy ja tekee niin hirmuisen paljon mieli testata :D

anskusiili kirjoitti...

rossu; Behnford's-kauppa löytyy vielä vaikka osoite onkin näemmä muuttunut (http://www.behnfords.fi/)! Sieltä ainakin joskus on saanut noita hippuja. : )

rossu kirjoitti...

Oi kiitos paljon vastauksestasi !:)