torstai 11. helmikuuta 2010

Valkosuklaakeksit

Olen ollut niin kipeänä, etten ole muutamaan päivään pystynyt ajattelemaankaan ruokaa (jos ei lasketa yhtäkkistä pakottavaa tarvetta saada Saarioisten lihaperunasoselaatikkoa), mutta arkistojen kätköistä löysin jotakin, mikä ei ole vielä päätynyt tänne asti: maailman makoisimpia keksejä. Rakenne on melkein kuin italialaisissa biscoteissa, muttei ihan niin kova. Nämä sopivat mainiosti teehen tai kahviin kastettavaksi, jos nyt kukaan minun ja mummojen lisäksi kastaa keksejä juomaansa. Puolitin muuten määrän, älkää ihmetelkö ihmeellisiä lukuja, sillä näitä tuli paljon!

Valkosuklaakeksit

    150 g valkosuklaata
    n. 10 g margariinia/voita
    reilu 1 1/2 dl vehnäjauhoja
    1 tl leivinjauhetta
    alle 1/2 dl vaaleaa muscovadosokeria
    1 muna
    1-2 tl vaniljasokeria
    50 g pekaanipähkinöitä
    tomusokeria pinnalle


Pilko kolmasosa suklaasta pieniksi paloiksi, paloittele loput ja sulata voin kanssa kattilassa miedolla lämmöllä. Jätä jäähtymään.
Sekoita leivinjauhe jauhoihin, lisää sokeri, muna, vaniljasokeri, rouhitut pähkinät ja sulatettu suklaaseos. Sekoita hieman ja lisää myös suklaapalat, sekoita tasaiseksi. Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen.
Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja jaa se kahteen osaan. Muotoile kumpikin pala 12 cm pituiseksi ja 1-2 cm paksuksi pötköksi. Aseta pötköt tarpeeksi kauaksi toisistaan uuninpellille, paista uunissa 18-20 minuuttia, kunnes pötköt ovat kohonneita ja kullanruskeita. Ota pelti uunista ja vähennä lämpö 160 asteeseen.
Anna pötköjen jäähtyä 20 minuuttia, lekkaa sitten sahalaitaisella veitsellä muutaman sentin pituisiksi paloiksi. Asettele viipaleet erilleen uuninpellille ja paista vielä 15 minuuttia. Ripottele jäähtyneiden keksien päälle tomusokeria.

Vinkkejä:
-Kun olet ottanut keksit ensimmäisen kerran pois uunista, kannattaa vähän katsastella niiden rakennetta. Itse odotin hieman liian pitkään leikkaamista, jolloin keksit olivat vähän murenevia.

2 kommenttia :

Noora kirjoitti...

Ompas ihanan näköisiä :)

Satu kirjoitti...

täältä ilmoittautuu myös yksi joka kastaa keksinsä teehen! ollaan mummouduttu jo varhaisessa vaiheessa :)