perjantai 11. joulukuuta 2009

Pipariset juustokakut

Söin näitä ensimmäisen kerran viime jouluna, ja kun koitin miettiä jotakin tarjottavaa kylässä piipahtavalle kaverille, tämä resepti tuli heti mieleeni. Näiden tekemistä ei voi kauheasti leipomiseksi kutsua, mutta mikään ei ole näin joulun alla (nyt tuota snaontaa voi käyttää jo hyvällä omalla tunnolla) yhtä nopeaa ja herkullista teen kylkiäiseksi. Alkuperäinen resepti on Pirkasta.

Pipariset juustokakut

    Pohja:
    500 g piparkakkutaikinaa (1 pkt valmista, voit käyttää myös itse tehtyä)

    Täyte:
    200 g Philadelphia-tuorejuustoa
    150 g Creme Fraichea
    1/2 sitruuna
    1 rkl maissitärkkelystä
    2 tl vaniljasokeria
    1 dl sokeria
    2 munaa
    (1/2 dl rusinoita)


Sulata piparkakkutaikina paketin ohjeiden mukaan. Jaa taikina kahteen osaan käsittelyn helpottamiseksi ja kauli ensimmäinen pala 18cmx27cm:n kokoiseksi levyksi, jaa levy kuuteen samankokoiseen neliöön ja toista sama toisellekin levylle.
Voitele 12-koloinen muffinivuoka ja painele taikinaneliöt koloihin. Kääntele ylimenevät taikinareunat tasaisiksi. Laita kylmään odottamaan.
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Sekoita keskenään tuorejuusto, ranskankerma, puolikkaasta sitruunasta raastettu mehu, vaniljasokeri, sokeri ja munan keltuaiset. Sekoita puolikkaan sitruunan mehuun maissitärkkelys ja lisää neste taikinaan. Vaahdota vielä valkuaiset vaahdoksi ja kääntele taikinaan, jaa taikina piparipohjiin.
Paista uunin alimmalla tasolla n. 20 minuutin ajan, anna jäähtyä kokonaan ennen tarjoilua.

Vinkkejä:
-Voit käyttää myös perunajauhoja, jos maissitärkkelystä ei löydy kaapistasi.
-Kannattaa syödä leivokset vasta jääkaappikylminä, silloin ne ovat maukkaampia.

3 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

olisiko sinulla ohjetta joihinkin helppoihin kasvispyöryköihin? :)

anskusiili kirjoitti...

Kyllä löytyy, tässä on minun luotto-ohjeeni:

http://lunnileipoo.blogspot.com/2009/06/feta-kasvispyorykat.html

Anonyymi kirjoitti...

kiitos paljon :)