sunnuntai 22. marraskuuta 2009

Juusto-valkosipulileipä

En ole taas hetkeen kauhean kakkurupeaman jälkeen leiponut, joten nyt onkin leivän leipomisen vuoro. Löysin Maku-lehden sivuilta reseptin, jonka kaikki ainesosat löytyvät kaapistani. Ohje on tarkoitettu tehtäväksi leipäkoneella, mutta enkös minä nyt yhden leivän käsinkin väännä.

Juusto-valkosipulileipä

    2 1/2 dl vettä
    3 tl kuivahiivaa
    5 dl vehnäjauhoja
    1/2 tl suolaa
    1 rkl sokeria
    1-2 tl oreganoa
    2 dl juustoraastetta
    2 valkosipulinkynttä


Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi. Sekoita vehnäjauhoihin kuivahiiva ja alusta seos veteen suolan, sokerin, oreganon, juustoraasteen ja hienonnettujen valkosipulinkynsien kanssa. Kun taikina irtoaa käsistä ja on kimmoisaa, jätä se liinan alle kohoamaan kaksinkertaiseksi lämpöiseen paikkaan.
Poista kohonneesta taikinasta ilmakuplat ja muotoile se pötköksi. Aseta pötkö leipävuokaan ja anna taas kohota sillä aikaa, kun uuni lämpenee 200 asteeseen.
Paista leipää n. 20 minuuttia.

Vinkkejä:
-Kannattaa ensin raastaa juusto ja hienontaa valkosipulinkynnet valmiiksi, ettei niiden kanssa hosuessa vesi ala jäähtyä liian kylmäksi.
-Voit koristella kakun ennen uuniin laittamista vaikka unikonsiemenillä. Sivele pintaa vedellä, jotta siemenet tarttuisivat paremmin.

2 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

http://kerttuk.vuodatus.net/blog/765473/mansikkajuustokakku/

voiko tuon ohjeen täytteestä tehdä suklaisen vain lisäämällä sulatettua suklaata? jos voi niin missä vaiheessa suklaa lisätään? :)

anskusiili kirjoitti...

Kyllä voi! Sulata suklaa täytteen valmistamisen alkuvaiheessa ja anna sen jäähtyä hieman (ettei ole enää tulikuumaa). Lisää siihen sitten keskenään vatkatut rahka, tuorejuusto ja sokeri. Jatka siitä kuten tuossakin ohjeessa. : ) Yksi levyllinen suklaata ei muuta ohjeiden mittasuhteita niin paljon, että tarvitsisi tehdä muita muutoksia.