lauantai 10. lokakuuta 2009

Nigellan köyhät ritarit

Joskus tekee mieli heittäytyä Nigella Lawsoniksi ja unohtaa kaikki terveyssäännöt, varsinkin nyt kun on tehnyt kuusipäiväisen työviikon. Resepti löytyy Nigellan sivuilta ja alkuperäinen nimi on Doughnut French Toast, koska Nigellalle näiden maku tuo mieleen donitsin.

Nigellan köyhät ritarit

    4 viipaletta vaaleaa leipää (esim. ranskanleipä)
    2 munaa
    60 ml (yli 1/2 dl) maitoa
    4 tl vaniljauutetta/vaniljasokeria
    25 g margariinia
    tilkka kasvisöljyä
    50 g sokeria


Riko muna vuokaan, lisää maito ja vaniljauute, sekoita. Laita leivät viideksi minuutiksi imeytymään muna-maitoseokseen, käännä sitten puolta ja odota viisi minuuttia.
Lämmitä pannulla margariini ja kasvisöljy, paista sitten leipäviipaleita molemmilta puolilta ruskeiksi.
Kääntele viipaleet lautasella, johon olet ripotellut sokerin. Nauti maitolasin kanssa.

Vinkkejä:
-Kannattaa käyttää paistettuja leipäviipaleita ensin talouspaperin päällä ja käännellä vasta sitten sokerissa. Edes köyhät ritarit eivät ole hyviä rasvaa tirskuvina, ja sokerikin näyttää kauniimmalta kun ei heti imeydy rasvasta kosteaan pintaan.



4 kommenttia :

eeva kirjoitti...

En oo muuten koskaan tehnyt French toastia. Ensi viikonloppuna vois tehdä sunnuntaiaamiaiselle! Mutta mitäs terveysfasismia tuo MARGARIINI on tuossa ohjeessa? :D :D

anskusiili kirjoitti...

Eeva, alkuperäisessä ohjeessa on voita (mitäs muutakaan), mutta minulla ei sattunut olemaan sitä kaapissa, joten margariini lipsahti ohjeeseenkin. Tietenkin todelliset herkuttelijat käyttävät voita! : )

Anonyymi kirjoitti...

laskeskeletko kaloreita tai mietitkö pahemmin mitä syöt?

anskusiili kirjoitti...

Anonyymille, ihme jos resepteistäni ei huomaa, eli en todellakaan. : ) Kunhan nyt ei ihan joka päivä syö voissa tai sokerissa kyllästettyä ruokaa.