perjantai 23. lokakuuta 2009

Marjaisat marenkimuffinit

Minun teki mieli taas kerran muffineita, ja kun kaapista sattui löytymään kaikki ainekset valmiina, päädyin tekemään marenkisia muffineita Limepippurista löytyneen ohjeen mukaan.

Marjaisat marenkimuffinit

    Pohja:
    100 g margariinia
    3/4 dl sokeria
    2 keltuaista
    1 dl vehnäjauhoja
    1/2 dl perunajauhoja
    1 tl leivinjauhetta
    1/2 dl maitoa

    Päälle:
    2 valkuaista
    1 1/2 dl sokeria
    1 tl vaniljasokeria
    3 dl marjoja (pakasteesta tai tuoreina)


Ota margariini ajoissa huoneenlämpöön tai pehmennä hieman mikrossa. Vaahdota margariini sokerin kanssa vaaleaksi vaahdoksi ja lisää keltuaiset vatkaten.
Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää margariinivaahtoon maidon kanssa.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Vaahdota valkuaiset puhtaassa kipossa vaahdoksi, lisää sokeri vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Kun vaahto on muuttunut valkoiseksi ja kiiltäväksi, lisää joukkoon vielä marjat ja vaniljasokeri kevyesti käännellen. Jos käytät pakastemarjoja, voit lisätä joukkoon vielä 1/2 rkl perunajauhoja.
Laita 12-koloiseen muffinivuokaan paperiset vuoat ja jaa ensin pohjan taikina vuokiin. Lisää päälle vielä marenkivaahto. Paista uunissa n. 15-20 minuutin ajan.

Vinkkejä:
-Itse valmistaisin ihan ensin valkuaisvaahdon, kun kaikki välineet ovat vielä kuivia ja puhtaita.
-Voit tehdä muffinien sijasta myös yhden kokonaisen piirakan, jolloin levität pohjan taikinan voideltuun piirakkavuokaan ja sen päälle marenkivaahdon.
-Minä käytin hurjan kokoisia munia ja valkuaisvaahtoa jäi siksi aika paljon yli. Paistoin ylijäämämarengit uunissa paperivuoissa. En muistanut katsoa aikaa, mutta marengit ovat valmiita kun ne ovat hieman ruskistuneet.



3 kommenttia :

p kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Anonyymi kirjoitti...

Nam!

anskusiili kirjoitti...

piiapauliina: Onpa mukava kuulla, sillä haluan todellakin blogini olevan enemmänkin opastava kuin mikään kirjoittajan taidoilla mahtaileva. : )) Kannattaa uskaliaasti kokeilla, kaikki on testattu ja helpoksi havaittu!

Anonyymi: : )