maanantai 12. lokakuuta 2009

Juustoiset pestosarvet

Kaikenlaiset täytetyt sarvet valmistuvat minusta helposti, ja niistä tulee silti aina kauhean somia. Tällä kertaa tein puolikkaan satsin pestotäytteellä, toisen puolikkaan taas pelkällä juustoraasteella.

Juustoiset pestosarvet

  50 g margariinia
  5 dl vehnäjauhoja
  2 tl leivinjauhetta
  1 tl suolaa
  2 dl juustoraastetta
  2 dl maitoa/viiliä
  1/2 dl vihreää pestoa
  1 muna


Ota margariini huoneenlämpöön ajoissa. Nypi pehmenneen margariinin kanssa jauhot, leivinjauhe, suola ja juustoraaste. Kun rakenne on muruinen, lisää maito ja sekoita tasaiseksi. Laita jääkaappiin odottamaan noin tunniksi.
Jauhota työalusta ja jaa taikina kahteen samankokoiseen osaan. Laita tässä vaiheessa myös uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Pyörittele ensimmäinen osa palloksi, lisää jauhoja jos tarttuu käsiin. Kauli jauhotetulla alustalla ohuehkoksi ympyräksi. Jaa ympyrä ensin neljään samankokoiseen osaan ja jaa osat vielä kahtia. Levitä pestoa jokaiselle osalle ja rullaa sarviksi aloittaen leveämmästä päästä. Käännä sarven muotisiksi, litistä sormilla terävät päät kiinni ja laita leivinpaperille odottamaan. Toista sama toisellekin taikinaosalle.
Riko muna lasiin ja voitele sarvet munalla. Paista uunissa n. 15 minuutin ajan.

Vinkkejä:
-Voit koristella sarvet voitelun jälkeen vaikka unikonsiemenillä.
-Täytteeksi voi laitta peston sijasta oikeastaan mitä tahansa - juustoraastetta, kinkkua, fetaa...

1 kommentti :

Anni kirjoitti...

mmmm, kämppis on tehnyt pari kertaa tommosia sarvia, missä on fetaa, aurinkokuivattua tomaattia ja vihreää pestoa :) tosi hyviä !