sunnuntai 2. elokuuta 2009

Pienet mustikkapiiraat

Kävin toisenkin kerran mustikassa, joten kestäkää vielä yksi mustikkaresepti! Tällä kertaa mustikoiden poimiminen oli älyttömän mukavaa ja kävi nopeasti, koska mustikat olivat kauhean isoja, jotkut jopa peukalonpään kokoisia. Tiedänpä, minne mennään ensi vuonnakin mustikkametsään...
Tämän ohjeen löysin taas bakebakebake-leivontayhteisöstä, mutta muuntelin ohjetta hieman suomalaiskeittiöön sopivammaksi. Pitäisiköhän muuten saman tien ostaa jostakin sellainen mittasarja, jossa on ainakin 1 cup, 1/2 cup, 1/3 cup ja 1/4 cup, ettei aina tarvitsisi vaivata matikkapäätä leipoessa.

Pienet mustikkapiiraat

    Pohja:
    2,4 dl vehnäjauhoja
    2,4 dl kaurahiutaleita
    1,2 dl sokeria
    1 tl kanelia
    1 tl leivinjauhetta
    1/2 tl suolaa
    100 g margariinia

    Lisäksi:
    3,6 dl mustikoita
    (vaahterasiirappia, kyllähän se piti saada tähänkin mustikkaohjeeseen)


Lämmitä uuni 175 asteeseen.
Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään kulhossa ja sulata margariini. Kaada sulanut margariini joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
Voitele 12-koloinen muffinivuoka ja painele jokaiseen koloon n. 1/2 dl taikinaseosta, painele myös reunoille. Jätä vähän taikinaa päälle ripoteltavaksi.
Paista tyhjiä taikinakuoria uunissa n. 10 minuuttia.
Lisää paistuneille pohjille mustikat, joihin olet voinut halutessasi lisätä vaahterasiirappia... Painele loput taikinasta päälle ja paista uunissa vielä 15 minuuttia samalla lämmöllä.
Anna piiraiden jäähtyä vuoassa n. 20 minuuttia ja poista ne sitten jäähtymään ritilälle.

Vinkkejä:
-Voit käyttää tavallisen sokerin sijasta myös fariinisokeria (näin tehtiin alkuperäisessä ohjeessa), mutta silloin et tarvitse yhtä paljon margariinia.
-Painele muffinivuokaan taikinaa hyvin säästeliäästi, sillä minulla ei ainakaan millään riittänyt päälle taikinaa. Jouduin tekemään taikinaa lisää pikkuisen.
-Piiraiden irrottaminen vuoasta käy helpoiten pienen puisen voiveitsen avulla, mutta maltahan odottaa se 20 minuuttia.
-Tarjoile rapeat piiraat vaikkapa vaniljajäätelön kera.



3 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

ei niinku pikkusen herkullisen näkösiä.. pakko saada!

Elina kirjoitti...

Noi kuppimittakipot helpottaa leipomista kummasta, suosittelen hankintaa :)

artmarit kirjoitti...

sehr lecker