keskiviikko 1. heinäkuuta 2009

Vesimelonisorbetti

En ole ennen tehnytkään sorbettia, jäätelöä kyllä (surkealla menestyksellä). Taisin kirjoittaa tämän ohjeen ylös jo noin vuosi sitten Meze-kirjasta, mutta nyt löytyi sopiva aika ja paikka tälle sorbetille! Kuinkas muutenkaan, olen hieman muutellut ohjetta. (Minulla oli vaikeuksia keksiä kategoriaa tälle, mutta saapa nyt väliaikaisesti levätä tuolla jälkiruokamaljat-osiossa.)

Vesimelonisorbetti

    1 kg vesimelonia
    1-2 dl sokeria
    1 dl vettä
    1 limetin mehu
    2 munanvalkuaista


Pilko vesimeloni pienehköksi ja poista siemenet. Sekoita ensin 2/3 vesimelonista tehosekoittimessa tasaiseksi ja murskaa erillisessä kuhlossa 1/3 vesimelonista haarukalla. Sekoita keskenään.
Kuumenna kattilassa sokeri, vesi ja limetin mehu, pidä miedolla lämmöllä ja sekoita koko ajan. Kun sokeri on sulanut, kaada se vesimelonien joukkoon ja laita pakastimeen 1-2 tunniksi. Sekoittele muutamia kertoja haarukalla.
Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vesimelonien joukkoon, ei tarvitse olla turhan varovainen. Anna jähmettyä vielä tunnin ajan, sekoita puolessa välissä kerran.

Vinkkejä:
-Itselläni ei ole tehosekoitinta, joten käytin sauvasekoitinta (hyvin toimi). Hermostuin vesimelonien murskaamiseen, heitin haarukan pois ja soseutin kaiken sauvasekoittimella. Tulos oli tälläkin tavalla aivan mainio.
-Voit koristella sorbettiannokset mintunlehdillä.
-Lisäksi vielä pieni lohdutuksen sana: vaikka sorbetti alussa näyttääkin epäilyttävältä vesilillulta, joka ei tunnu kohmettuvan sitten millään, siitä tulee mainiota valkuaisvaahdon ja viimeisen jäädytystunnin aikana.2 kommenttia :

Kata kirjoitti...

Pitääpä joskus testata. Näyttää tosi ihanalta!

Anonyymi kirjoitti...

kuulostaa loistavalta ja mulla sattuu vielä olemaan vesimeloniakin jääkaapissa!