keskiviikko 24. kesäkuuta 2009

Mustikka-vaahterasiirappijuustokakku

Löysin netistä ihanan ohjeen, jota oli pakko päästä heti piakkoin kokeilemaan. Yhdistelmä mustikat ja vaahterasiirappi on minulle tuttu lähinnä amerikkalaisesta aamiaspöydästä mutta juustokakkumakuna aivan uusi! Muuntelin joitakin määriä pakettien kokojen takia, mutta hyvin toimi näinkin. Täytyy muuten varmaankin ostaa pienempi vuoka, koska melkein kaikki amerikkalaiset ohjeet kehottavat käyttämään aika pieniä (halkaisija 20 cm) vuokia.

Mustikka-vaahterasiirappijuustokakku


    Pohja:
    90 g (n. 7 kpl) Digestive-keksejä
    45 g margariinia

    Täyte:
    400 g Philadephia-tuorejuustoa
    1 dl vaaterasiirappia
    1/2 dl sokeria
    1 tl vaniljasokeria
    2 tl perunajauhoja
    3 munaa
    100 g mustikoita


Murskaa Digestivet ja sekoita hieman pehmenneen margariinin kanssa. Painele mahdollisimman pienen (halkaisijaltaan n. 20 cm) vuoan pohjalle ja laita jääkaappiin odottamaan.
Laita uuni lämpenemään 160 asteeseen.
Sekoita kulhossa tuorejuusto, vaahterasiirappi, sokerit ja perunajauhot tasaiseksi seokseksi. Vatkaa (käsinvatkaus riittää) munat joukkoon yksi kerrallaan. Ripottele mustikat joukkoon ja kääntele varovaisesti niin, että mustikoista irtoaa hieman väriä.
Kaada täyte pohjan päälle ja paista uunissa n. tunnin ajan.

Vinkkejä:
-Testaa kakun kypsyyttä tikulla (paina keskelle puutikku, jos taikinaa ei jää tikkuun, kakku on valmis) tai arvoi silmällä. Valmis kakku on kultainen pinnalta, sen reunat ovat hieman kohonneet ja mahdollisesti revenneet. Kakku ei hölly kauheasti heilutellessa.
-Jos käytät isompaa vuokaa, voit helposti melkein tuplata pohjan määrät ja lisätä taikinaan yhden munan ja yhden paketin tuorejuustoa. Maista tällöin, onko vaahterasiirappia riittävästi.



9 kommenttia :

Tuuli kirjoitti...

oijj, nää sun reseptit kuulostaa niin namnam. ajattelin kokeilla noita alla olevia keksejä, kunhan kerkeän. :)

anskusiili kirjoitti...

Voi kokeile ihmeessä. : ))

suvi kirjoitti...

hei!
olen jo jonkin aikaa lukenut blogiasi, mutta vasta nyt saan kommentoitua. olen aivan hurmaantunut sun resepteihisi & erityisesti kuviisi. kuvat on kuin keittokirjoista! mutta tää blogi on vielä parempi kun keittokirjat, koska olet pistänyt reseptien perään kullanarvoisia vinkkejä, jotka perustuvat omiin kokemuksiin ohjeista, niistä on ollut usein suurta apua. kiitos siis inspiroivasta blogista ja toivottavasti jatkat vielä pitkään (tai julkaiset oman keittokirjan!) :)

anskusiili kirjoitti...

Suvi: Voi ihana kommentti kerrassaan. <3 Ehkä joskus kirjoitan kirjan ja sinä voit sitten olla ainoa onnellinen, joka sen tohtii ostaa! Mukava kuulla, että joku tykkää, sillä tämän väsääminen on maailman kivointa.

Jenni kirjoitti...

kuulostaapa ihanalta! pitää varmaan joskus kokeilla:)

annapurre kirjoitti...

Tää oli ihan jäätävän hyvää....

Ja koko sun blogis on aivan loistava. Meinaan, käytän tätä ns. keittokirjanani :D

anskusiili kirjoitti...

Jenni: Kannatan!

Anna: On kyllä minun uusi juustokakkusuosikkini. : ) Ihana kuulla, toivottavasti tämä nyt vähän laajenisi hiljalleen, että keittokirjassa olisi vähän enemmän valinnan varaa!

Noora kirjoitti...

Voi juma ku näyttää hyvältä! Saanhan linkittää sut?

nohanna kirjoitti...

Tää kuulostaa ja näyttää ihanalta! ja blogisi on muutenkin vallan hurmaava :) etenkin kun tuo valokuvaus ja valokuvat kiehtoo itseä.