perjantai 10. huhtikuuta 2009

Vadelma-mansikkapiirakka

Tämä piirakka olisi parasta tuoreista marjoista valmistettuna, mutta kovimman kesäkaipuun keskellä voi helposti tyytyä pakastealtaan antimiin. Yritin alunperin etsiä boysenmarjoja, muttei niitä on ilmeisesti vähän vaikeampi löytää.

Vadelma-mansikkapiirakka

    Pohja:
    75 g margariinia
    3 1/2 dl jauhoja
    1/2 dl mantelimassaa
    1 rkl sokeria
    1 muna
    loraus vettä

    Täyte:
    200 g mansikoita
    100 g vadelmia
    200 g tuorejuustoa
    1 dl sokeria
    1 kananmuna
    1 rkl perunajauhoja
    1 limetin mehu


Ota margariini huoneenlämpöön noin tuntia ennen leipomisoperaatiota.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Nypi pehmennyt margariini jauhojen ja sokerin kanssa tasaiseksi, lisää kananmuna ja tarvittaessa loraus vettä. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa eikä tartu käsiin/kulhon reunoille.
Painele taikina hyvin voideltuun piirakkavuokaan ja laita kylmään odottamaan.
Sekoita sokeri tuorejuustoon, lisää kananmuna, perunajauhot ja limetin mehu.
Ripottele jäiset marjat kakkupohjalle ja kaada päälle tuorejuustoseos. Paista uunissa n. 30 minuuttia ja tarjoile jäähdytettynä.

Vinkkejä:
-Piirakka on parasta seuraavana päivänä, kun se on saanut olla yön yli jääkaapissa.
-Kirpeähkön piirakan seuraksi sopii mainiosti vaahtoutuva vaniljakastike.
-Voit vaihdella marjatäytteitä, kunhan lopullinen määrä on n. 300 grammaa.




Uuniin lähdössä

1 kommentti :

puukkohupparitytöt kirjoitti...

nam kun näyttää herkulliselta!


ida