perjantai 24. huhtikuuta 2009

Makaronipaistos soijarouheesta

Kaapissa odotti yli puoliksi täysinäinen pussi tummaa soijarouhetta, ja päätin kokeilla tehdä siitä toistakin helppoa ruokaa - makaronilaatikkoa. Tämä nyt ei ole ehkä se perinteisin makaronilaatikko, vähän ehkä italialaisempi versio alkuperäisestä. Ruokaa tulee taas kerran suuri-suuri annos kerralla!

Makaronipaistos soijarouheesta

    Soijarouhekastike:
    1 sipuli
    2 valkosipulinkynttä
    öljyä paistamiseen
    1 rkl tomaattipyreetä
    2 porkkanaa
    400 g tomaattimurskaa
    2 1/2 dl tummaa soijarouhetta (kuivana)
    5 dl vettä
    suolaa
    mustapippuria
    1/2 dl silputtua, tuoretta basilikaa

    250 g pennepastaa

    "Munamaito":
    2 dl ruokakermaa
    2 kananmunaa
    mustapippuria

    Päälle:
    1/2 dl parmesanjuustoraastetta


Pilko sipulit ja raasta porkkanat. Kuumenna öljy pannussa ja kuullota sipuleita ja tomaattipyreetä muutaman minuutin ajan. Lisää porkkana, tomaattipyree, soijarouhe ja vesi. Anna porista hiljalleen kannen alla 30-40 minuuttia.
Keitä sillä aikaa pasta runsaassa vedessä ja laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Mausta puolisen tuntia porissut soijarouhekastike suolalla, pippurilla ja tuoreella basilikalla, älä enää keitä.
Voitele suuri uunivuoka huolellisesti ja kaada valmis pasta sekä soijarouhe vuokaan, sekoita.
Sekoita kulhossa munamaidon ainekset ja kaada se vuokaan makaronipaistoksen päälle.
Viimeistele komeus parmesanjuustolla, voit ripotella vähän runsaammallakin kädellä.
Paista uunin keskitasolla n. 30 minuuttia.

Vinkkejä:
-Voit korvata soijarouheen n. 400 grammalla jauhelihaa, mutta suosittelen kokeilemaan tätä halvempaa ja eettisempää vaihtoehtoa!
-Jos haluat paistoksesta vielä juustoisemman, voit lisätä pari desiä juustoraastetta munamaitoseokseen.

1 kommentti :

Anonyymi kirjoitti...

Keksinpä juuri sun ansiosta mitä teen huomenna ruuaksi. :> (Eli siis tätä, vaikuttaa hyvältä ja meilläkin odottelee soijarouhepussi käyttöä.)

Onneks satuin eksymään tänne, kiitos!