keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Limejuustokakku

Tupaantuliaisiini leivoin Nigellan ohjeella limejuustokakkua, jossa on suklainen keksipohja. Tämä paistetaan vesihauteessa, mikä tekee kakusta vieläkin mehevämmän!
Tämä on varmaankin kymmenennes juustokakku, jota kokeilen, mutta ensimmäinen Nigellalta. Nigella onkin yksi suosikeistani, sillä hänen ohjeidensa kanssa ei tarvitse murehtia mittayksiköiden muunteluista, ja reseptit ovat aina hyvin simppeleitä. Terveellisyydestä en voi häntä kiitellä, mutta leipomisen ilo häviää liiallisen terveyshössötyksen myötä.

Limejuustokakku

    Pohja:
    200 g suklaisia keksejä
    75 g margariinia

    Täyte:
    750 g Philadelphia-tuorejuustoa
    200 g sokeria
    6 kananmunaa
    4 limettiä


Aseta irtopohjaisen vuoan pohjalle reilun kokoinen foliopala ja kokoa vuoka niin, että foliota jää yli. Kääri ylijäävä folio tiiviisti vuoan ympärille ja vuoraa vielä yhdellä foliopalalla vuoka ulkopuolelta. Näin saat taatusti vedenpitävän vuoan!
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Murskaa pohjan keksit ja sekoita sulatetun margariinin joukkoon. Murskaa vielä tasaiseksi ja painele vuoan pohjalle. Siirrä jääkaappiin kovettumaan.
Vatkaa tuorejuustoa kevyesti, lisää sokeri. Sekoita joukkoon limettien mehu, 4 kokonaista munaa ja kaksi keltuaista. Kaksi valkuaista jää siis yli!
Laita vettä kiehumaan kattilaan.
Kaada sileäksi vatkattu täyte pohjan päälle. Aseta vuoka mahdollisimman syvän uunipellin/paistovuoan päälle ja kaada kiehuva vesi uunipellille/paistovuoalle. Älä kaada liian täyteen, jotta saat viritelmän helposti uuniin. Siirrä varovasti uuniin ja paista 50-60 minuuttia. Tarkista kuitenkin jo 50 min kuluttua, onko kakku jo hyytynyt.
Ota valmis kakku uunista ja ota se pois pelliltä/vuoasta, aseta se ritilälle. Kääri uloin foliokerros pois ja revi ensimmäisen kerroksen ylijäämät pois, anna jäähtyä.
Anna jäähtyneen kakun vielä maustua jääkaapissa mielellään yön yli, mutta vähintään 20 minuuttia.

Vinkkejä:
-Jos et ole suklaakeksien ystävä, voit käyttää mitä tahansa vaaleitakin keksejä pohjaan.
-Tuorejuusto voi olla kamalan rasvaista, joten voit käyttää kevyttuorejuustoakin. Jos et halua luopua kermaisesta mausta, voit ostaa kaksi pakettia kevytversiota ja kaksi pakettia normaalia tuorejuustoa. Näin minä tein, hyvän omantunnon nimissä!
-Juustokakkua on helpoin leikata kuumaan veteen kastetulla veitsellä.




1. Ensimmäisen foliokerroksen asettaminen


2. Toisen foliokerroksen asettaminen


3. Valmis nyytti

2 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

Tosi kiva blogi! Ihania reseptejä.

Sellasta vaan pitää kysyä että mikä on halkaisijaltaan vuoka sulla kaikissa näissä juustokakuissa ja muissa? Kun tuntuu että omista tulee aina jotenkin kauhian ohuita, vaikka suunnilleen samankokoisia kakkuja ainesmääriltään.

Ainakin daim-juustokakku menee kokeiluun!

anskusiili kirjoitti...

Olipas hyvä kysymys, en ole tainnut mainita tuota kertaakaan. : )
Minulla on käytössä sellainen Lékuén irtopohjavuoka (suosittelen), joka on 23 cm halkaisijaltaan. Tuolla vuoalla kakuista tulee aika sopivia, mutta olen kyllä harkinnut pienemmänkin ostamista.