maanantai 16. maaliskuuta 2009

Herkkusieni-fetapasta

Olen viime aikoina tehnyt kaikenlaisia kasvispastoja mutten ole kokenut erityistä tarvetta jakaa mitään ohjetta kanssanne - paitsi nyt! Löysin Maku-lehden reseptiarkistosta taas ihanan ohjeen, joka todistaa, että kasviksista saa makua siinä missä lihastakin.

Herkkusieni-fetapasta (neljälle)

    3 rkl oliiviöljyä
    1 sipuli
    2 valkosipulinkynttä
    200 g tuoreita herkkusieniä
    500 g paseerattua tomaattia
    1/2 pss pakastepinaattia
    mustapippuria
    suolaa
    1 rkl sokeria/hunajaa
    1 dl basilikasilppua
    100 g fetaa

    300 g pastaa


Laita vettä kiehumaan pastaa varten.
Hienonna sipulit pieneksi ja lämmitä öljy pannussa. Lohko herkkusienet neljään osaan. Kuullota sipuleita pannulla ja lisää herkkusienet, kääntele kunnes ylimääräinen neste on haihtunut. Kaada joukkoon paseerattu tomaatti ja pinaatti. Mausta ja hauduta hetken ajan. Anna pastan kiehua sillä aikaa.
Kuutioi feta (tai käytä valmiita kuutioita) ja silppua basilika. Lisää kastikkeeseen ja lämmitä vielä kuumaksi. Tarjoile pastan kanssa.

Vinkkejä:
-Voit aivan hyvin käyttää paseeratun tomaatin (sileää tomaattiseosta) sijasta tomaattimurskaa, niin minäkin tein!
-Lähikaupasta ei suureksi pettymyksekseni löytynyt tuoreita sieniä, joten jouduin turvautumaan säilykeherkkusieniin. Jos joudut yhtä kiperään tilanteeseen, osta säilykesieniä. Kastikkeesta tulee silti herkkulista!
-Yleensä en ole salaattijuustokuutioiden kannalla, mutta sellaiset pikkuisen kumimaiset fetapalat sopivat tähän kastikkeeseen murenevaa fetaa paremmin.




Nättiähän tämä ei ole...

4 kommenttia :

Anonyymi kirjoitti...

heips!

ihan pakko kommentoida, vaikka ei minulla mitään oikeata asiaa edes ole. mutta siis uskomatonta löytää joku, jolla on täsmälleen samanlaiset ruokamieltymykset kuin minullakin! jokainen ehdottamasi resepti voisi olla suoraan omasta blogistani, jos sellaisen perustaisin, ja olenkin kokeillut monia ohjeistasi. olen samanlainen herkku- ja juustokakkuaddikti kuin sinäkin ja muutkin laittamasi ruoat miellyttävät makuhermojani.

aivan mahtava blogi siis! jatka ihmeessä samaan malliin, minä olen varmasti ensimmäisten joukossa lukemassa. :)

Anonyymi kirjoitti...

Kuulostaapa herkulliselta! Ollaankin Mikon kanssa metsästetty hyviä (kasvis)pastakastikeohjeita, joten tämä menee varmasti jossakin välissä kokeiluun! :>

- Pau

anskusiili kirjoitti...

petra:

Olipas kiva kommentti, kiitän nöyränä! : ) Itse en nimittäin tunne ketään, joka jakaisi kummallisimmatkin ruokamieltymykset kanssani. Kunhan kaikessa on paljon tomaattia, mustapippuria ja jälkiruoaksi tarjoillaan juustokakkua, mikään ei voi mennä pieleen.

Pau:

Koita ihmeessä ja kerro miten maistui, tuo ainakin valmistuu nopeasti ja helposti. : )

julia kirjoitti...

Ihan mielettömän hyvää oli :) Samoin muut laittamasi jutut, käyn joka päivä tarkistamassa, josko olisit pistänyt uuden reseptin :)