perjantai 19. joulukuuta 2008

Joulutoffee

Pohjan tähän ohjeeseen sain Elämä makeaksi -blogista, mutta koska en löytänyt appelsiiniaromia (sitruuna- ja vanilja-aromia kylläkin) mistään, päätin jättää sen kokonaan pois. Päätin sen sijaan ripotella pähkinöitä toffeen pinnalle. Näitä voi hyvinkin antaa joululahjaksi jollekin, jolla on jo kaikkea.

Joulutoffee

    2 dl kuohukermaa
    2 dl sokeria
    1 dl fariinisokeria
    2 rkl siirappia
    1 rkl voita
    1 dl rouhittuja pekaanipähkinöitä


Kaada teflonkattilaan kuohukerma, sokeri, fariinisokeri ja siirappi. Ala lämmittää ja sekoita koko ajan kunnes sokerit sulavat. Anna kiehua 30-40 minuuttia hiljalleen, sekoita välillä. Vuoraa tällä välin noin 15x15cm-kokoinen vuoka leivinpaperilla ja rouhi pekaanipähkinät.
Seos on valmista, kun se on paksuuntunut ja pisara toffeeta jähmettyy kylmään vesilasiin tiputettaessa.
Sekoita joukkoon voinokare ja kaada seos äkkiä vuokaan. Tasoita pinta, ripottele päälle pekaanipähkinät (painele pikkuisen) ja laita toffee kylmään kovettumaan.
Kun toffee on jo viileää, leikkaa se sopivan kokoisiksi paloiksi. Laita taas hetkeksi kylmään ja pakkaa toffeepalat halutessasi sellofaaniin lahjapaperin avulla. Säilytä kylmässä!

Vinkkejä:
-Kerma palaa helposti, joten muista pitää levy pienellä lämmöllä. Seos kiehuu helposti, joten suurta lämpöä ei edes tarvita.
-Ole nopea laittaessasi toffeen vuokaan, se kovettuu nopeasti eikä asetu kauniiseen muotoon, ellet toimi äkkiä.
-Toffee on myös hieman murenevaa rakenteeltaan, joten helpoiten saat toffeen palasiksi leikkaamalla ensin leveyssuunnassa levyn suikaleiksi veitsellä ja murtamalla pienemmiksi paloiksi käsin.
-Jos sinä olet löytänyt appelsiiniaromia tai haluat käyttää jotakin muuta aromia pähkinöiden sijasta/lisäksi, tiputa seokseen voin kanssa samaan aikaan noin 10-15 tipallista aromia.




Näin mallikkaasti minäkin askartelin nämä sellofaaniin.

Ei kommentteja :