sunnuntai 16. marraskuuta 2008

Joulutortut

En enää voinut vastustella, tästä kai lähtee sitten minunkin jouluhuumani - vaikkei ole edes joulukuu! Tein tuossa viime viikolla joulutorttuja, ja haluan havainnollistaa mielestäni hienoimman torttutaittelun.

Joulutortut

    haluamasi määrä valmiita, ohuita voitaikinalevyjä
    luumumarmeladia
    1 muna voiteluun
    tomusokeria koristeluun


Lämmitä uuni 225 aseeseen. Ota voitaikinalevyt sulamaan, mutta älä anna niiden mennä aivan lötköiksi/tahmeiksi, jolloin veitsellä leikkaaminen on hieman vaikeaa. Leikkaa ohuet voitaikinapalat kahtia ja laita pieni lusikallinen luumumarmeladia neliön keskelle.


Leikkaa jokaiseen kulmaan L-kirjaimen muotoinen viilto.


Paina kulmat keskelle hillon päälle. Paina loppuun asti niin, ettei taitos pääse aukeamaan uunissa.
Voitele tortut kananmunalla, jotta ne saavat kauniimman värityksen. Paista uunissa noin 10 min.
Anna torttujen jäähtyä huoneenlämpöisiksi ja koristele tomusokerilla.

Vinkkejä:
-Jos luumu ei miellytä, voit käyttää ihan mitä muuta uuninkestävää marmeladia tahansa (aprikoosi, vadelma..)
-Parhaiten torttu pysyy kasassa, jos kastat sormesi kylmään vesilasiin aina ennen kuin painat kulman hillon päälle.

Ei kommentteja :