sunnuntai 5. lokakuuta 2008

Mustikka-mascarponemaljat

En nyt (taaskaan) muista, mistä lehdestä ohje on napattu, sillä saimme tämän alun perin perhetutuilta, joiden luona tähän jälkiruokaan ihastuin. Ohje ei välttämättä sovellu kauhean tuhdin aterian jälkiruoaksi, vaikka raikkaalta vaikuttaakin.

Mustikka-mascarponemaljat

    noin 7 dl (500 g) mustikoita
    2-3 rkl vaahterasiirappia
    2 dl kuohukermaa
    250 g mascarponejuustoa
    1 rkl tomusokeria
    1/2 tl kanelia
    100 g amarettokeksejä


Mausta mustikat vaahterasiirapilla ja laita kulhossa jääkaappiin marinoitumaan. Vaahdota kerma ja sekoita mascarponejuustoon hellästi nostellen. Sekoita joukkoon myös tomusokeri sekä kaneli.
Murskaa keksit sopivan kokoisiksi paloiksi. Kokoa maljat juomalasiin laittamalla niihin kerroksittain mustikoita, mascarponevaahtoa ja keksimuruja.

Vinkkejä:
-Kermavaahtoa ei kannata vaahdottaa aivan kovaksi, koska mascarponevaahtokin on kovin paksua.
-Jos peruskaupasta ei löydy amarettokeksejä (amaretto=mantelilikööriä), voit ihan hyvin käyttää tavallisia kaurakeksejä. Makuyhdistelmä ei tällöin kuitenkaan ole aivan yhtä vaikuttava.



PS. Pitäisi varmaan kehittää jokin muu kategoria, koska tämä ei oikein sopinut mihinkään jo olemassa olevaan.

5 kommenttia :

Merituuli kirjoitti...

vau miten upea kuva! ja varmasti maistuisi tullainen herkku!

Anonyymi kirjoitti...

voi juku tyttö kaikki sun luomukset näyttävät erittäin herkullisilta! pitänee joskus alkaa verestää ruuanlaittotaitoja näiden parissa! jos saa esittää toiveita, niin jos joskus olis jotain kevyt-versioita paastopäiville, niin ois tosi jees :--)

emmi / NO FASHION VICTIMS kirjoitti...

Voi vitsi toi kuva saa ihan todella veden kielelle! Pitää kyllä koittaa noita, vaikkei varmaan tule lähellekään noin hyvännäkösiä (tai hyviä? :D).

Juuli Linnea kirjoitti...

nnams näyttääpä herkulta!

anskusiili kirjoitti...

anonyymi: Kiitos kauheasti pienestä vinkistä, kevytherkut ovat täällä kyllä jääneet hieman taka-alalle. Seuraavassa merkinnässä on sinulle jotakin. : )

pnkd: Tämän helpompaa tuskin löytyykään, epäonnistumisesta saat pokaalin!