perjantai 26. syyskuuta 2008

Vadelmajuustokakku (Raspberry Swirl Cheesecake)

Lainasin kirjastosta Amerikan herkut -reseptikirjan (Jill & Joyce Parker), joka on täynnä kaikkia ihania ohjeita. Tämä on yksi kirjan lukuisista juustokakuista, jota halusin heti ensimmäisenä kokeilla. Tämä osoittautui yhdeksi parhaimmaksi juustokakkureseptiksi, johon olen törmännyt!

Vadelmajuustokakku


    Pohja:
    5 dl murskattuja Digestive-keksejä (vajaa paketti)
    2 rkl kaakaojauhetta
    1 rkl sokeria
    125 g margariinia

    Täyte:
    800 g Philadelphia-tuorejuustoa
    2 dl sokeria
    2 rkl vehnäjauhoja
    2 tl vaniljasokeria
    1/2 tl suolaa
    5 munaa
    2 dl pakastevadelmia
    1 rkl sitruunamehua


Sulata margariini, sekoita pohjan kuivat ainekset ja lisää margariinisula. Painele taikina irtopohjaiseen vuokaan, myäs reunoille. Laita jääkaappiin odottamaan.
Laita uuni tässä vaihessa lämpenemään 175 asteeseen. Vatkaa tuorejuusto, sokeri, vaniljasokeri, suola ja vehnäjauhot suurehkossa kulhossa tasaiseksi. Lisää munat ja vatkaa kuohkeaksi.
Soseuta sauvasekoittimella vadelmat ja lisää sitruunamehu. Valuta mössö siivilän läpi, jotta vadelman siemenet saadaan seoksesta. Sekoita 2 dl tuorejuustoseoksesta vadelmahillon sekaan. Kaada vadelmaton seos vuokaan ja lusikoi vadelmatäyte kakun pintaan. Kuvioi täyte vaikka veistä apuna käyttäen.
Laita kakku uuniin ja paista 1 h - 1 h 15 minuuttia. Kypsänä kakku on kiinteä.
Jäähdytä ja laita kylmään muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.

Vinkkejä:
-Kannattaa todellakin _lusikoida_ mössö kakun päälle, sillä minä kaadoin sen täytteeseen, johon vadelmamössö sitten upposi. Se niistä kauniista kierteistä!
-Itse hieman kauhistelin tuota 800 gramman tuorejuustomäärää, mutta lievensin kauhuani ostamalla kevyt-Philadelphiaa. Ei maistunut kyllä onneksi yhtään kevyeltä!





1 kommentti :

Anonyymi kirjoitti...

Tämä vaikuttaa ihanalta! Pitää yrittää muistaa kun seuraavan kerran on juustokakkuinen olo. 800g juustoa kuulostaa kyllä tosi hurjalle, mutta onhan tuossa kakussa selkeästi mehevyyttä varmaan juurikin sen ansiosta... Kivoja ohjeita muutenkin :)