perjantai 26. syyskuuta 2008

Tulinen nakkikeitto

Yhtenä päivänä alkoi tehdä älyttömästi mieli kunnon nakkikeittoa, ja aineksista kyhäsin tällaisen keitoksen. Resepti siis omasta päästä, kuten ehkä ainesten vähyydestä voi päätellä.

Tulinen nakkikeitto


  400 g nakkeja
  1/2 rkl öljyä
  7 pientä perunaa
  5 porkkanaa
  1 sipuli
  1 purjo
  1 tuore punainen chili
  1 1/2 l vettä
  1 kasvisliemikuutio
  2 rkl tomaattipyreetä
  1/2 pss vihreitä papuja (pakasteena)
  suolaa
  mustapippuria

Aloita pilkkomalla nakit, (kuoritut) porkkanat sek‰ (kuoritut) perunat, silppua sipuli ja purjo. Laita vesi kiehumaan. Halkaise chili pituussunnassa ja poista lusikalla siemenet ja suirut, joissa siemenet ovat kiinni. Pilko pieneksi.
Kun vesi kiehuu, lisää sinne kasvisliemikuutio, porkkana, ja peruna. Viiden minuutin kuluttua voit lisätä sipulin, purjon ja chilin. Anna kiehua kannen alla noin 15 minuuttia. Paista tällä välin nakit pannussa öljyn kera kullanruskeiksi. Tarkista 15 minuutin kiehumisen jälkeen porkkanoiden ja perunoiden tilanne, ja jos ne ovat kohtuullisen pehmeitä, voit lisätä nakit, vihreät pavut ja tomaattipyreen. Anna kiehua vielä muutaman minuutin ajan, maista sitten ja lisää suolaa ja pippuria oman makusi mukaan.

Vinkkejä:
-Itse tykkään keitoissa eniten kuorellisista nakeista. Kuvassa ovat kyllä kuorettomia, äiti osti aivan vääriä!
-Ihan varmuuden vuoksi: purjosta kuuluu käyttää vain se vaalea osa.Keitto on niin köyhän näköinen, kun tajusin ottaa kuvn vasta kun melkein kaikki oli syöty.

Ei kommentteja :