sunnuntai 28. syyskuuta 2008

Suklaa-appelsiinikakku

Koska suklaan ja appelsiinin yhdistelmä on todettu mainioksi, päätin testata sitä nyt kakun muodossa. Ohjeen nappasin kaverin Suklaaherkut-kirjasta (Maittavat-sarja).

Suklaa-appelsiinikakku

    Taikina:
    175 g sokeria
    175 g margariinia
    3 vatkattua munaa
    175 g jauhoja
    2 tl leivinjauhetta
    2 rkl maitoa
    2 rkl kaakaojauhetta
    3 rkl appelsiinin mehua
    1/2 appelsiinin raastettu kuori

    Kuorrutus:
    175 g tomusokeria
    2 rkl appelsiinin mehua
    sulaa suklaata


Voitele pohjasta avattava vuoka huolellisesti. Vatkaa sokeri ja margariini vaaleaksi vaahdoks, lisää joukkoon vatkatut munat vähitellen ja koko ajan sekoittaen. Sekoita mukaan myös leivinjauhe ja jauhot. Laita uuni lämpenemään 190 asteeseen.
Pese appelsiini huolellisesti, raasta puolet kuoresta ja purista mehut. Jaa taikina seos kahteen osaan ja laita toiseen osaan kaakao+maito ja toiseen appelsiinin mehu+raastettu kuori. Laita taikinaseoksia vuorotellen vuokaan niin, että saat juovikkaan kuvion.
Paista uunissa 20-25 minuuttia ja anna jäähtyä hetken aikaa. Ota kakku sitten vuoasta ja aseta leivinpaperille jäähtymään. Kun kakku on huoneenlämpöinen tai kylmempi, valmista kuorrutus. Sekoita keskenään tomusokeri ja appelsiinin mehu tasaiseksi seokseksi. Sivele seos kakulle ja sulata suklaa. Koristele kuorrutus cocktailtikun avulla suklaalla.

Vinkkejä:
-Sokeri ja margariini tulee vatkata koneella todella kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi, eli pelkällä kauhalla sekoittelemalla ei saa oikeaa rakennetta aikaiseksi.
-Kun lisäät munat margariini-sokerivaahtoon, käytä koneen pienintä tehoa tai sekoita käsin kauhalla. Muna ei saa erottua rumasti vaahdosta.
-Arvioisin, että sellainen Mars-patukan kokoinen suklaapala riittää kuorrutukseen.



Omalle suklaapatukalleni kävi köpelösti, eikä suklaakoristeita ole siis omassa kaakussani ollenkaan.

1 kommentti :

MouMou kirjoitti...

Aah, namin näköistä!<3