perjantai 26. syyskuuta 2008

Kermainen kantarellikeitto

Kävin sienessä tuossa alkuviikosta, ja saalis oli kovin vaatimaton. Juuri ja juuri sain tämän keiton ainekset kasaan, ja onneksi. Ohje on Menestyksen reseptit -kirjasta, jonka sain lahjaksi. Kirjassa on menestyneiden suomalaisten ihmisten lempiruokien ohjeita, tämä on Paola Suhosen suosikki. En tiedä, miksi ajatuskin Sauli Niinistön pyttipannusta huvittaa.

Kermainen kantarellikeitto

  1 l kantarelleja
  2 sipulia
  margariinia (voita)
  2-3 rkl vehnäjauhoja
  8-10 dl vettä
  kasvisfondia/1 1/2 kasvisliemikuutiota
  1/2 pkt Koskenlaskija-tuorejuustoa
  1 dl kuohukermaa
  valkopippuria
  (suolaa)


Pilko sipulit ja kantarellit pieneksi. Kuullota sipuleita runsaassa margariinissa ja lisää sienet. Hauduta miedolla lämmöllä hetken aikaa.
Lisää vesi ja kasvisfondi (tai kasvisliemikuutiot) ja nosta lämpöä reilusti. Lisää keittoon pienemmäksi pilkottu sulatejuusto ja valkopippuri. Kun sulatejuusto on sulanut, maista keittoa ja lisää halutessasi suolaa.
Lisää 2-3 rkl vehnäjauhoja puoleen desiin vettä, sekoita tasaiseksi. Lisää seos keittoon tasaisena nauhana ja sekoita samalla. Keitä miedolla lämmöllä kymmenen minuuttia ja sekoita välillä. Lisää lopuksi kuohukerma.

Vinkkejä:
-Keittoa kannattaa muistaa sekoitella, sillä pintaan muodostuu helposti sellainen tahmea pinta.

Keitosta tuli vähän vihertävää, mikä johtui varmaankin kummallisista luomukasvisliemikuutioista.

1 kommentti :

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä ohje, mies toivoi aivan "peruskeittoa" useiden uudempien kokeilujen jälkeen. Tämä vastasi hyvin siihen toiveeseen. Kyllä kantarellikausi on mukavaa aikaa, kun saa nauttia nänin hyvästä raaka-aineesta.