maanantai 18. heinäkuuta 2011

Mahtava suklaakakku

Minun tehtävänäni oli tehdä viikonlopun juhliin suklaakakku, muuten olin saanut vapaat kädet. Selailin vanhoja tuttuja suklaakakkuohjeita, mutta mikään ei ollut tarpeeksi juhlava. Tämä kakku sopii hyvin kaikenlaisiin juhliin ja hurmaa varmasti vieraat koollaan ja maullaan. Alkuperäinen ohje on täältä.


Mahtava suklaakakku

    Pohja:
    1 cup (2,4 dl) tummaa kaakaojauhetta
    3/4 cup (1,8 dl) vahvaa kahvia
    1 cup (2,4 dl) maitoa
    2 3/4 cups (6,6 dl) vehnäjauhoja
    1 tl leivinsoodaa
    1/2 tl suolaa
    340 g voita
    2 1/2 cups (6 dl) sokeria
    4 munaa

    Kuorrute:
    1 cup (2,4 dl) tummaa kaakaojauhetta
    3 1/2 cups (8,4 dl) tomusokeria
    170 g voita
    1/2 cup (1,2 dl) maitoa


Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Keitä kahvi ja kaada kulhoon, sekoita joukkoon maito. Siivilöi kaakaojauhe mukaan ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa keskenään jauhot, sooda ja suola.
Vatkaa toisessa suuressa (!) kulhossa keskenään huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksi kerrallaan. Kaada jäähtynyt kahviseos joukkoon, lisää lopuksi joukkoon myös jauhoseos. Sekoita niin, että aineet juuri ja juuri yhdistyvät. Kaada puolet seoksesta 20-senttiseen, leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan tai jos käytät kiertoilmauunia ja sinulla on kaksi samankokoista kakkuvuokaa, paista molemmat pohjan osat samalla kertaa. Paista uunin keskitasolla n. 35 minuutin ajan.
Testaa kakun kypsyys puutikulla ja ota jäähtymään. Poista hieman jäähtynyt kakku vuoasta ja laita ritilälle jäähtymään kokonaan. Paista toinen puolikas pohjasta samassa vuoassa.
Valmista täyte, kun pohjat ovat jäähtyneet. Sekoita kulhossa keskenään pehmeä voi, tomusokeri ja kaakaojauhe. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen maito samalla sekoittaen, kunnes seos on tasasaista. Ota 1-2 dl kuorrutteesta ja levitä sen yhden pohjapalan päälle. Laita toinen pohjapala päälle ja levitä loput kuorrutteesta koko kakun reunoille ja päälle. Koristele halutessasi marjoilla tai suklaarouheella.

Vinkkejä:
-Kuten mm. voin ja sokerin määrästä huomaa, kakku on val-ta-va (en ymmärrä miten se näyttää minun kuvassani noin matalalta, tämä kuva on lähempänä totuutta). Voit aivan hyvin puolittaa sekä pohjan ja kuorrutuksen ainesmäärät ja halkaista uunissa paistetun pohjan kahtia.

14 kommenttia :

Katarina kirjoitti...

Kuulostaa herulliselta!

Mona kirjoitti...

Oi nam!
Pakko kokeilla joskus! :)

Unknown kirjoitti...

Näyttää niin herkulliselta että tarttee joskus koittaa tollanen leipoo =)

Anonyymi kirjoitti...

Löysin blogin vasta asken ja selailen lapi parhaillaan.
Herkullisia kuvia, tekisi mieli alkaa leipoa kaikkea :D
Miten voit olla vastustamatta syöda liikaa herkkuja, kun leivot noin ihania juttuja? :D

Mikaela kirjoitti...

Oi namnamnam! (: Täytyypä kokeilla! Ite tein just suklaakakkua suklaamoussesta, taloussuklaasta ja mansikoista, mut en oo vielkään saanut resptiä blogin puolelle :D

anskusiili kirjoitti...

Hovkonditorn: Varmasti on jos tykkää suklaasta! : )

Mona: Suosittelen tosiaan puolittamaan ainesmäärät, jos syöjiä ei ole +10. : D

Tena: Kannattaa!

Anonyymi: Kiva kuulla, se on tarkoituskin. : ) Ja yleensä minä syönkin melkein kaikki tuotokseni, ellen saa niitä jollekin muulle tyrkytettyä.

Mikaela: Oi kuulostaa ihanalta, toivottavasti laitat joskus reseptin!

tuuva-täti kirjoitti...

en ymmärrä kuinka saat pohjan nousemaan, minun tekemänä tulee kaksi lettupannua...

sarianne kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
anskusiili kirjoitti...

Tuuva: Olen tehnyt tätä vain kerran itse, mutta silloin kakusta tuli kaikkea muuta kuin pannukakku, ihan älyttömän korkea! En osaa sanoa, mikä meni pieleen, jos kuitenkin vatkasit sokerin ja voin vaahdoksi ja muistit ruokasoodan. Ja vuoka ei ollut liian iso. : )

Anonyymi kirjoitti...

Todella mahtavan mehevän muhkea kakku! :P

Nyt teen jo toistamiseen ja ei jää kyllä syömättä..

Tälläistä ohjetta olen metsästänyt ja se löytyi sinulta!

Kiitos, Kiitos ohjeesta!!! :)

anskusiili kirjoitti...

Anonyymi: Ai että kuinka kiva kuulla! : ) Kakulla on kyllä kokoa...

Anonyymi kirjoitti...

Vau, tuli mahtava kakku tällä ohjeella! :P Tein taikinan puoliksi ja silti kakusta tuli valtava. Tämä jää ehdottomasti suosikki kakkuresepteihin. Kiitos!
-Sanni

U-M kirjoitti...

Teen suklaakakun aina tällä ohjeella, paitsi puolitan määrät. Aivan mahtavan makuinen kostea kakku ja aineksetkin löytyvät ex tempore-kakkuun kaapista kun ei tarvitse sulatella suklaita. Kiitos ohjeesta, seuraavaksi kokeilen jotain sitruunaista reseptiäsi.

anskusiili kirjoitti...

Anonyymi: Jep, puolikas riittää kyllä ellei ole puoli kylää syömässä! ;)

U-M: Kiva kuulla! Määrät voi ehdottomasti puolittaa, silti tulee iso kakku. : ) Suklaalla tietty tulee mahtavampi maku, mutta ei kaakaojauheella huonokaan tule.