Mahtava suklaakakku
- Pohja:
1 cup (2,4 dl) tummaa kaakaojauhetta
3/4 cup (1,8 dl) vahvaa kahvia
1 cup (2,4 dl) maitoa
2 3/4 cups (6,6 dl) vehnäjauhoja
1 tl leivinsoodaa
1/2 tl suolaa
340 g voita
2 1/2 cups (6 dl) sokeria
4 munaa
Kuorrute:
1 cup (2,4 dl) tummaa kaakaojauhetta
3 1/2 cups (8,4 dl) tomusokeria
170 g voita
1/2 cup (1,2 dl) maitoa
Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Keitä kahvi ja kaada kulhoon, sekoita joukkoon maito. Siivilöi kaakaojauhe mukaan ja sekoita vispilällä tasaiseksi. Sekoita toisessa kulhossa keskenään jauhot, sooda ja suola.
Vatkaa toisessa suuressa (!) kulhossa keskenään huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksi kerrallaan. Kaada jäähtynyt kahviseos joukkoon, lisää lopuksi joukkoon myös jauhoseos. Sekoita niin, että aineet juuri ja juuri yhdistyvät. Kaada puolet seoksesta 20-senttiseen, leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan tai jos käytät kiertoilmauunia ja sinulla on kaksi samankokoista kakkuvuokaa, paista molemmat pohjan osat samalla kertaa. Paista uunin keskitasolla n. 35 minuutin ajan.
Testaa kakun kypsyys puutikulla ja ota jäähtymään. Poista hieman jäähtynyt kakku vuoasta ja laita ritilälle jäähtymään kokonaan. Paista toinen puolikas pohjasta samassa vuoassa.
Valmista täyte, kun pohjat ovat jäähtyneet. Sekoita kulhossa keskenään pehmeä voi, tomusokeri ja kaakaojauhe. Lisää lopuksi huoneenlämpöinen maito samalla sekoittaen, kunnes seos on tasasaista. Ota 1-2 dl kuorrutteesta ja levitä sen yhden pohjapalan päälle. Laita toinen pohjapala päälle ja levitä loput kuorrutteesta koko kakun reunoille ja päälle. Koristele halutessasi marjoilla tai suklaarouheella.
Vinkkejä:
-Kuten mm. voin ja sokerin määrästä huomaa, kakku on val-ta-va (en ymmärrä miten se näyttää minun kuvassani noin matalalta, tämä kuva on lähempänä totuutta). Voit aivan hyvin puolittaa sekä pohjan ja kuorrutuksen ainesmäärät ja halkaista uunissa paistetun pohjan kahtia.
14 kommenttia :
Kuulostaa herulliselta!
Oi nam!
Pakko kokeilla joskus! :)
Näyttää niin herkulliselta että tarttee joskus koittaa tollanen leipoo =)
Löysin blogin vasta asken ja selailen lapi parhaillaan.
Herkullisia kuvia, tekisi mieli alkaa leipoa kaikkea :D
Miten voit olla vastustamatta syöda liikaa herkkuja, kun leivot noin ihania juttuja? :D
Oi namnamnam! (: Täytyypä kokeilla! Ite tein just suklaakakkua suklaamoussesta, taloussuklaasta ja mansikoista, mut en oo vielkään saanut resptiä blogin puolelle :D
Hovkonditorn: Varmasti on jos tykkää suklaasta! : )
Mona: Suosittelen tosiaan puolittamaan ainesmäärät, jos syöjiä ei ole +10. : D
Tena: Kannattaa!
Anonyymi: Kiva kuulla, se on tarkoituskin. : ) Ja yleensä minä syönkin melkein kaikki tuotokseni, ellen saa niitä jollekin muulle tyrkytettyä.
Mikaela: Oi kuulostaa ihanalta, toivottavasti laitat joskus reseptin!
en ymmärrä kuinka saat pohjan nousemaan, minun tekemänä tulee kaksi lettupannua...
Tuuva: Olen tehnyt tätä vain kerran itse, mutta silloin kakusta tuli kaikkea muuta kuin pannukakku, ihan älyttömän korkea! En osaa sanoa, mikä meni pieleen, jos kuitenkin vatkasit sokerin ja voin vaahdoksi ja muistit ruokasoodan. Ja vuoka ei ollut liian iso. : )
Todella mahtavan mehevän muhkea kakku! :P
Nyt teen jo toistamiseen ja ei jää kyllä syömättä..
Tälläistä ohjetta olen metsästänyt ja se löytyi sinulta!
Kiitos, Kiitos ohjeesta!!! :)
Anonyymi: Ai että kuinka kiva kuulla! : ) Kakulla on kyllä kokoa...
Vau, tuli mahtava kakku tällä ohjeella! :P Tein taikinan puoliksi ja silti kakusta tuli valtava. Tämä jää ehdottomasti suosikki kakkuresepteihin. Kiitos!
-Sanni
Teen suklaakakun aina tällä ohjeella, paitsi puolitan määrät. Aivan mahtavan makuinen kostea kakku ja aineksetkin löytyvät ex tempore-kakkuun kaapista kun ei tarvitse sulatella suklaita. Kiitos ohjeesta, seuraavaksi kokeilen jotain sitruunaista reseptiäsi.
Anonyymi: Jep, puolikas riittää kyllä ellei ole puoli kylää syömässä! ;)
U-M: Kiva kuulla! Määrät voi ehdottomasti puolittaa, silti tulee iso kakku. : ) Suklaalla tietty tulee mahtavampi maku, mutta ei kaakaojauheella huonokaan tule.
Lähetä kommentti