Tikka masala -kana
- Kanan marinadi:
2 dl maustamatonta jogurttia
1 rkl sitruunamehua
2 tl kuminansiemeniä
1 tl kanelia
2 tl cayennepippuria
1 tl mustapippuria myllystä
1 rkl tuoretta inkivääriä hienonnettuna
1 tl suolaa
250 g maustamattomia broilerinsuikaleita
Kastike:
1 rkl voita
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 jalapeno
2 tl paprikajauhetta
1 tl suolaa
250 g tomaattimurskaa
2 dl kuohukermaa
kourallinen tuoretta korianteria
Lisäksi: basmatiriisiä
Valmista ensin marinadi. Sekoita jogurtti, sitruunamehu ja kaikki mausteet kulhossa. Sekoita joukkoon broilerinsuikaleet ja laita peitetty kulho jääkaappiin marinoitumaan vähintään tunnin ajaksi.
Paista marinoitunut broileri pannulla keskilämmöllä ja paistamisen jälkeen valuta kirkas neste pois. Pannulle ei tulisi jäädä kauheasti ylimääräistä kastiketta. Laita suikaleet hetkeksi puhtaaseen astiaan syrjään.
Valmista kastike. Sulata voi pannussa ja hienonna sipuli, valkosipulinkynsi ja jalapeno. Kuullota pannulla. Lisää paprikajauhe ja suola, sekoita joukkoon tomaattimurska ja kerma.
Keitä tässä vaiheessa riisi paketin ohjeiden mukaan. Hauduta kastiketta pienellä lämmöllä n. 20 minuutin ajan kunnes kastike paksunee. Lisää joukkoon broileri ja anna hautua 10 minuutin ajan. Paria minuuttia ennen tarjoilua lisää joukkoon korianteri. Tarjoa riisin kera.
Vinkkejä:
-Vinkkinä mies käski sanoa, että pois ei saa jättää mitään aineksia. Erityisesti korianterin puuttuminen muuttaa makua kauheasti.
1 kommentti :
Tässä paras naan leipä resepti ever :) http://hovkonditorn.blogspot.com/2011/07/best-naan-ever.html
Lähetä kommentti