torstai 10. marraskuuta 2011

Minttusuklaa-cupcakes

Välillä tekee mieli saada jotakin oikein överiä ja amerikkalaista. Silloin turvaudun yleensä kuorrutettuihin pikkukakkusiin, eli cupcakeseihin. Hyvää suomennosta odotellessa... Ohje on noin vuoden vanhasta Hembakat-lehdestä. Ihmettelin pikkuisen, kun ohjeessa käsketään munat vaahdottaa sokerin kanssa, kun yleensä cupcake-taikinassa voi vaahdotetaan sokerin kanssa. Ei se kai ole niin tarkkaa, hyviä näistä tuli näinkin.

Minttusuklaa-cupcakes (12 kpl)

    Kuppikakkuset:
    100 g voita
    2 dl maitoa
    2 munaa
    1 1/2 dl sokeria
    4 dl vehnäjauhoja
    2 tl leivinjauhetta
    4 rkl kaakaojauhetta
    10 After Eight -suklaapalaa
    pari tippaa minttuesanssia

    Kuorrutus:
    200 g Philadelphia-tuorejuustoa
    75 g (huoneenlämpöistä) voita
    1 tl vaniljasokeria
    2 dl tomusokeria
    1 rkl sitruunamehua
    pari tippaa vihreää elintarvikeväriä

    Koristeeksi After Eightejä halkaistuina.


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sulata voi ja sekoita maito joukkoon. Vatkaa munat sokerin kanssa kuohkeaksi vaahdoksi, sekoita puolet maito-voi-seoksesta mukaan. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe, sekoita taikinaan. Lisää loput maito-voi-seoksesta ja kääntele paloitellut After Eightit joukkoon. Lisää minttuesanssi ja sekoita. Jaa taikina 12-koloiseen muffinivuokaan, käytä koloissa paperisia vuokia. Paista uunin keskitasolla n. 12 minuutin ajan.
Anna kakkusten jäähtyä ja valmista sillä aikaa kuorrutus. Sekoita aineet huolellisesti keskenään, käytä kunnon vispilää paakkujen välttämiseksi.
Lusikoi taikina jäähtyneiden leivosten päälle tai pursota mieleisellä (tähti)tyllalla. Koristele suklaapaloilla ja nauti!

Vinkkejä:
-Ohjeen voi toteuttaa vaikka myös pätkispaloilla, mutta tällöin maku ei ole niin minttuinen.
-Pursotuksessa tärkeää on varmistaa, ettei pursotuspussiin jää ilmakuplia. Pursotus aloitetaan leivoksen ulkoreunalta, jonne tehdään ensin symmetrinen rengas. Pursotusta jatketaan sisemmälle päin vielä 1,5 kierrosta, ja pursotus päätetään kiehkuraan. Pidä tyllaa koko ajan pystyssä leivokseen nähden.

10 kommenttia :

Saga kirjoitti...

Ihanan pirtsakan vihreitä. Tulee katsellessa ihan keväinen olo....Ihana tunne näin pimeän syksyn keskellä.

anskusiili kirjoitti...

Saga: Niinpä, ei kyllä tule pimeä marraskuu heti mieleen!

Anna kirjoitti...

Ei hyvänen aika juoksenko teille heti vai nyt?! Rakastan minttusuklaata=rakastan aivan varmasti noita!

tärpätti kirjoitti...

ihanan pirteen värisiä :) varmaan myös yhtä herkullisia.

Lina kirjoitti...

Aivan ihana blogi!!!

anskusiili kirjoitti...

Anna: Hahaa, tuon ens kerralla töihin! Nytkin oli vaikeuksia päästä näistä eroon. : D

tärpätti: Elintarvikeväriä tulee harvoin käytettyä, mutta kieltämättä sopi hyvin kuorrutteeseen tällä kertaa.

Lina: Aww kiitos!

Anonyymi kirjoitti...

säilyykö nuo kuinka kauan hyvinä ? (: ajattelin että voisin kaverille pyöräyttää tuommosia joululahjaksi ku on rahatilanne vähän heikko, ja sillä loppuu sopivasti herkkulakko jouluna...

anskusiili kirjoitti...

Anonyymi: Pari päivää säilyvät jääkaapissa suljetussa astiassa mehevinä, mutta sen jälkeen kyllä alkavat ikävästi kuivua... Joululahjaksi suosittelisin siis mieluummin keksejä tai nameja. : )

Luru kirjoitti...

Siis näitä haluan kokeilla! Oot vaan niin taitava :) Saat tuoda töihin niinku anna sanoki nii joku kerta vink vink ;)

Täs ny mun blogi on http://lurus-blanket.blogspot.com/

anskusiili kirjoitti...

Luru: Jee merkkaan heti suosikkeihin! : )) Kannattaa kokeilla noita, on tosi helppo tehdä ja maistuu suklaan ystävälle taatusti.