Juustokakku hämähäkinseitillä (n. kahdeksan palaa)
- Pohja:
175 g mieleisiä keksejä
50 g voita
Täyte:
2 liivatelehteä
3 rkl kylmää vettä
200 g Philadelphia-tuorejuustoa
1/2 dl sokeria
1 dl kuohukermaa
(vaniljauutetta)
Koristeluun:
50 g suklaata
1 rkl voita
Sulata voi ja murskaa keksit vaikka pakastepussissa kaulimen avulla. Sekoita sula voi kekseihin ja painele seos 15-senttisen irtovuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen noin viideksi minuutiksi. Vatkaa tuorejuusto sokerin kanssa, lisää kerma ja jatka vatkaamista, kunnes täyte on kuohkeaa. Lisää vaniljauute (tai vaniljasokeri).
Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja lämmitä mirkossa tippa vettä. Lisää liivatelehdet yksi kerrallaan kuumaan veteen ja sekoita. Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana ja sekoita samalla. Kaada täyte vuokaan ja laita jääkaappiin hetkeksi jähmettymään, ennen kuin teet kuorrutuksen pinnalle.
Sulata suklaa mikrossa, sekoita voinokare joukkoon ja pursota koristekynällä tai pakastepussilla, jonka kulmaan on tehty pieni reikä. Saat hämähäkinseitin aikaan niin, että pursotat 2-3 sisäkkäistä ympyrää hieman jähmettyneen juustokakun pinnalle ja vedät tulitikulla kakun keskeltä reunoja kohden noin kymmenen vetoa.
Anna kakun hyytyä pari tuntia jääkaapissa, mielellään yön yli.
Vinkkejä:
-Saat halloween-värityksen kakkuun, kun laitat täytteeseen pari pisaraa oranssia pastaväriä.
Ei kommentteja :
Lähetä kommentti