Näin joskus, kun Kinuskikissa oli tehnyt suklaasta vaniljatangon näköisiä koristeita, joita päätin nyt ensimmäistä kertaa kokeilla. Onnistuu takuulla tumpelommaltakin!
Vanilja-valkosuklaakakku
- Pohja:
100 g Domino-keksejä
50 g voita
Täyte:
3 liivatelehteä
2 rkl vettä
1 1/2 prk Valion vaniljarahkaa
250 ml vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200 g valkosuklaata
Koristeluun:
50-100 g tummaa suklaata
Murskaa pohjan keksit, laita ne pakastepussiin ja möyhi kaulimella. Sulata voi ja sekoita keksimurskan kanssa. Painele leivinpaperilla vuorattuun, 15-senttiseen irtopohjavuokaan. Laita kylmään odottamaan.
Laita liivatelehdet laakeaan astiaan, lisää kylmää vettä niin että liivatteet peittyvät. Jätä odottamaan. Sulata suklaa vesihauteessa tai mikrossa varovaisesti, laita sivuun jäähtymään.
Vatkaa vaniljakastike kuohkeaksi, lisää rahka ja noin kädenlämpöiseksi jäähtynyt suklaa joukkoon. Sekoita tasaiseksi.
Lämmitä mikrossa 2 rkl vettä kuumaksi, purista ylimääräinen vesi liivatteista ja sekoita kuuman veden joukkoon yksi kerrallaan. Kaada liivateneste täytteeseen ohuena nauhana samalla sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja laita kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai mielellään koko yöksi.
Valmista vaniljatangot sulattamalla suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Kaada suklaa purotuskynään, pursotuspussiin tai pakastepussiin (jonka yhteen kulmaan on leikattu pieni reikä). Käytä 2-3-millistä pyöreää tyllaa ja pursota leivinpaperille vaniljatangon muotoisia viiruja. Jos haluat vaniljatankoihin kolmiulotteisuutta, taita leivinpaperia hieman rullalle. Jätä kylmään kohmettumaan ja irrota leivinpaperista vasta, kun suklaa on kunnolla hyytynyt.
Vinkkejä:
-Joskus kun sulan suklaan yhdistää johonkin mousseen, moussen rakenne saattaa mennä kiinteäksi. Tässä on kyse liian suurista lämpötilaeroista; suklaan pitää olla tarpeeksi jäähtynyttä ja toisaalta moussen tarpeeksi huoneenlämpöistä.
-Kun teet vaniljatankoja, pidä leivinpaperin alla vaikka isoa leikkuulautaa, joka avulla suklaan voi nostaa kylmään jäähtymään.
1 kommentti :
Näyttää herkulta.Vaikka suklaista valkosuklaa ei minulle se ihan ykkös-suklaa olekaan.
Lähetä kommentti