tiistai 12. heinäkuuta 2011

Uunissa paahdetut aprikoosit

Kesällä tulee syötyä ihan ennätysmäärä tuoreita hedelmiä ja marjoja, ja eniten minulla menee kaikkia luumunsukuisia hedelmiä, eli persikoita, aprikooseja, kirsikoita ja luumuja. Yleensä tykkään syödä hedelmät ihan vain tuoreena jogurtin tai rahkan kera, mutta kyllä uunissa paahdetuissakin hedelmissä on ihana maku. Näihin aprikooseihin sain idean jälleen Martha Stewartilta, ja voi miten hyviltä nämä jäätelön kanssa maistuivatkaan!

Uunissa paahdetut aprikoosit (12 kpl)

    6 kypsää aprikoosia
    1/2 dl manteleita
    3 rkl fariinisokeria
    40 g voita
    kanelia tai muskottipähkinää


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Puolita aprikoosit ja poista kivi, asettele uuninkestävään astiaan halkaistu puoli ylöspäin. Rouhi mantelit hienoksi rouheeksi, sekoita joukkoon fariinisokeri ja pehmeä voi. Lisää kaneli. Lusikoi seos aprikoosinpuolikkaiden päälle ja paista uunissa n. 15 minuutin ajan. Nauti sellaisenaan tai vaniljajäätelön kera.

Vinkkejä:
-Itse aion kokeilla näitä ensi kerralla mantelin sijasta kookoksella, toimii takuulla!



4 kommenttia :

Taina kirjoitti...

Olen tehnyt tällaisia joskus grillissä folionyytissä. Nektariinit ja persikat toimii myös mainiosti. Manteleiden sijasta olen joskus heittänyt sekaan hasselpähkinöitäkin. Kiitos muuten kivasta blogista, täällä eräs pitkään hiljaa seurannut ilmoittautuu :).

Katarina kirjoitti...

Näyttää todella herkulliselta! Otan tämän reseptin talteen, kiitos :)

Anna kirjoitti...

Musta alkaa pikkuhiljaa tuntua, että tarttee kokeilla kaikkia näitä sun reseptejä, nämäkin kuulostavat herkullisilta!

anskusiili kirjoitti...

Taina: Kuulostaa kätevältä tuo grillissa kypsentäminen, pidän mielessä kun ensi kerran grillaillaan. Kiitos itsellesi! : )

Hovkonditorn: Hih ole hyvä!

Anna: Mullekin käy aina noin, kun eksyn jollekin uudelle sivustolle. : )