keskiviikko 6. heinäkuuta 2011

Suklainen kesäkääretorttu

Halusin päästä helpolla ja miellyttää kaikkia grillijuhliin osallistuvia, joten päätin tehdä kesäisen version kääretortusta, joka on ainakin minun lapsuuteni suosikkiherkku. Täytteeseen laitoin kesän suosikkimakuja, eli kermavaahtoa, mansikkaa ja limeä.

Suklainen kesäkääretorttu

    Pohja:
    4 munaa
    1 1/2 dl sokeria
    1 dl vehnäjauhoja
    1/2 dl perunajauhoja
    3 rkl tummaa kaakaojauhetta
    1 tl leivinjauhetta

    Täyte:
    1 1/2 - 2 dl kuohukermaa
    50 g tummaa suklaata
    raastettua limen kuorta
    tuoreita mansikoita


Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Vaahdota huoneenlämpöisiä munia hetken aikaa, lisää sokeri ja vaahdota kuohkeaksi ja vaaleaksi. Sekoita loput pohjan aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele varovaisesti ja kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Paista uunissa n. 7 minuutin ajan.
Kumoa vielä hieman lämmin paistettu pohja leivinpaperille, jonka päälle on siroteltu sokeria. Jätä jäähtymään täysin.
Vaahdota kermavaahto ja levitä pohjan päälle. Rouhi tumma suklaa ja raasta hyvin pestyn limen kuorta, ripottele päälle. Lisää vielä viipaloituja mansikoita ja kääri pituussuunnassa tiukaksi rullaksi. Jäähdytä ja nauti kylmänä ja mehevöityneenä.

Vinkkejä:
-Peruspohjaa muuntelemalla saa miljoonia erilaisia kääretorttuja, ja kaakaojauheen voi kokonaan jättää pohjasta pois. Täytteessä voi käyttää hilloja, kinuskikastiketta, tomusokerilla makeutettua tuorejuustoa, vaniljakreemiä ym.

3 kommenttia :

Katarina kirjoitti...

Näyttää todella herkulliselta!

Anna ja Anniina kirjoitti...

toi oli niin törkeen hyvää... !

anskusiili kirjoitti...

Hovkonditorn: : )

Anna: Hyvä jos maistu, kääretorttu on aika varma valinta!