Suklainen kesäkääretorttu
- Pohja:
4 munaa
1 1/2 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 1/2 - 2 dl kuohukermaa
50 g tummaa suklaata
raastettua limen kuorta
tuoreita mansikoita
Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen.
Vaahdota huoneenlämpöisiä munia hetken aikaa, lisää sokeri ja vaahdota kuohkeaksi ja vaaleaksi. Sekoita loput pohjan aineet keskenään ja siivilöi ne vaahtoon. Kääntele varovaisesti ja kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Paista uunissa n. 7 minuutin ajan.
Kumoa vielä hieman lämmin paistettu pohja leivinpaperille, jonka päälle on siroteltu sokeria. Jätä jäähtymään täysin.
Vaahdota kermavaahto ja levitä pohjan päälle. Rouhi tumma suklaa ja raasta hyvin pestyn limen kuorta, ripottele päälle. Lisää vielä viipaloituja mansikoita ja kääri pituussuunnassa tiukaksi rullaksi. Jäähdytä ja nauti kylmänä ja mehevöityneenä.
Vinkkejä:
-Peruspohjaa muuntelemalla saa miljoonia erilaisia kääretorttuja, ja kaakaojauheen voi kokonaan jättää pohjasta pois. Täytteessä voi käyttää hilloja, kinuskikastiketta, tomusokerilla makeutettua tuorejuustoa, vaniljakreemiä ym.
3 kommenttia :
Näyttää todella herkulliselta!
toi oli niin törkeen hyvää... !
Hovkonditorn: : )
Anna: Hyvä jos maistu, kääretorttu on aika varma valinta!
Lähetä kommentti