Sipulipuustit
- Taikina:
2 1/2 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 rkl öljyä
1/2 pss (28 g) sipulikeittoaineksia
2 dl sämpyläjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
Väliin:
100 g (maustettua) tuorejuustoa
1/2 dl ruohosipulisilppua
Päälle:
1 muna
unikonsiemeniä / muita siemeniä
Lämmitä vesi hieman kättä lämpöisemmäksi, sekoita joukkoon kuivahiiva, öljy, sipulikeittoainekset ja sämpyläjauhot. Anna vellimäisen taikinan levätä liinan alla noin 10 minuuttia, kunnes se hieman kuplii.
Alusta joukkoon vehnäjauhot, taikina on valmiina kimmoisaa ja irtoaa kulhosta sekä käsistä. Kohota taas noin 10 minuutin ajan.
Nosta taikina jauhotetulle alustalle ja kauli n. puolen sentin paksuiseksi suorakaiteeksi. Notkista tuorjuustoa lusikalla hieman ja levitä taikinan pinnalle. Ripottele päälle ruohosipuli ja kääri pituussuunnassa rullalle. Leikkaa rullasta 12 palaa ja asettele palat voideltuun, 12-koloiseen muffinivuokaan. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen ja anna puustien kohota liinan alla. Voitele munalla ja ripottele pinnalle haluamiasi siemeniä. Paista 20 minuuttia.
Vinkkejä:
-Jos käytät tuorehiivaa, 25 grammaa riittää, eikä veden tarvitse olla kuin kädenlämpöistä.
2 kommenttia :
Jos jonkinlaista leipää ja sämpylää on tullut leivottua, mutta enpä ole tajunnut että sipulikeittopussia voisi hyödyntää näin. Tosi kiva resepti, ehdottomasti kokeiltava!
Olen käyttänyt kuivattua sipulirouhetta antamassa makua pitsataikinoihin, joten miksei sipulikeittopussikin olisi yksi vaihtoehto! Täytyy kokeilla tulevaisuudessa.
Lähetä kommentti