maanantai 26. huhtikuuta 2010

Pekaanipiirakka

Sain idean tehdä tätä etelävaltion perinteistä herkkua True Bloodia katsellessani. Tässä nyyhkytyttävässä kohtauksessa Sookie syö käsittääkseni kuolleen isoäitinsä tekemää piirakkaa hautajaisten jälkeen. Löysin netistä juuri tuon piirakan ohjeenkin, mutta sen mukaan piirakkaan tulisi marenkiakin, mikä ei piirakkaan perinteisesti kuuluu. Päätin siis tehdä toisella ohjeella, jonka löysin Joy of Baking -sivustolta.

Pekaanipiirakka

    Pohja:
    1 1/4 cups (3 dl) vehnäjauhoja
    1/2 tl suolaa
    1 rkl sokeria
    110 g margariinia/voita
    2-4 rkl kylmää vettä

    Täyte:
    1 cup (2,4 dl) fariinisokeria
    2/3 cup (1,6 dl) vaaleaa siirappia
    (1 tl rommia)
    50 g margariinia/voita
    3 munaa
    0,6 dl kuohukermaa
    1/4 tl suolaa
    150-200 g (n. 4 dl) pekaanipähkinöitä


Valmista pohja ensin sekoittamalla keskenään vehnäjauhot, suola ja sokeri. Nypi pehmeä voi sekaan kunnes seos on muruista, lisää kylmä vesi. Taikinaa pitää pystyä juuri ja juuri nipistämään. Lisää tarvittaessa vettä. Kääräise kelmuun ja laita jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Kauli viileä taikina kevyesti jauhotetulla alustalla n. 33-senttiseksi levyksi, nosta kaulimen avulla 23-25-senttisen vuoan päälle, painele reunoille ja pohjalle. Laita taas kylmään odottamaan.
Valmista täyte. Kuumenna sokeri, siirappi, voi ja halutessasi rommi kattilassa. Sekoita koko ajan ja nosta liedeltä kun seos poreilee. Laita jäähtymään.
Esilämmitä uuni 180 asteeseen.
Vatkaa munien rakenne rikki, lisää haaleaan siirappiseokseen kerman ja suolan kanssa. Kaada täyte piirakkapohjan päälle, ripottele päälle pekaanipähkinät.
Paista uunissa n. 40 minuutin ajan.

Vinkkejä:
-Itse käytin täytteessä ihan vain vaaleaa sokeria fariinisokerin sijasta, ja hyvin toimi!
-Omat pähkinäni hieman tummuivat uunissa, koska yleensä pähkinät ripotellaan piirakkapohjalle ennen täytteen lisäämistä. Voit tehdä näin halutessasi, mutta itseäni eivät ruskistuneet pähkinät haitanneet.

6 kommenttia :

Eeva kirjoitti...

Pekaanipiirakka on jumalaista :) Itse lorautan sekaan yleensä pari ruokalusikallista Southern Comfortia, ja piiras on tosiaankin varsin lohdullinen sen jälkeen :D

Muistan muuten myös, että tuota samaista TB:n jaksoa katsoessani tuli aivan silmitön himo pekaanipiirakkaan!

Anonyymi kirjoitti...

Hei ihan loistavaa! Minulla jäi myös tuo piirakka mieleen siitä jaksosta. :) Kiitos tästä ohjeesta. Pitää joskus toteuttaa.

Titta kirjoitti...

Pekaanipiirakka on kyllä niin hyvää. Toivottavasti olisi pian aikaa leipoa. Houkutteleva kuva!

anskusiili kirjoitti...

Eeva: Piti oikein googlettaa, mitä tuo Southern Comfort on, varmasti sopii hyvin! : )

Anonyymi: Tämä ei kyllä ehkä ihan ollut samanlaista kuin ohjelmassa, siinä kakku oli jotenkin kosteampi. Se ohje löytyy täältä: http://www.lovingtruebloodindallas.com/2009/03/true-blood-recipes-grans-pecan-pie-or.html

Titta: : )

Eveliina/LeivinLiina kirjoitti...

Minä katselin juuri viime viikolla True Bloodin ekan ja tokan tuotantokauden ja huomasin myös tämän piirakan siinä! Täytyy siis minunkin kokeilla tätä ;)

Unknown kirjoitti...

hey this is hilarious to read the translation by google chrome nice recipe looking forward to see the result