Mokkajuustokakku
- Pohja:
200 g (n. 13 kpl) Digestivejä
75 g margariinia
Täyte:
400 g Philadelphiaa
200 g (vanilja)rahkaa
2 dl sokeria
4 kananmunaa
2 pussia (24 g) cappuccino-pikakahvijauhetta (Pirkalta löytyy)
3 rkl vettä
Valmista pohja murskaamalla keksit ja sulattamalla margariini, yhdistä aineet ja painele 24-senttisen irtopohjavuoan pohjalle. Laita kylmään odottamaan.
Sekoita keskenään tuorejuusto, rahka ja puolet sokerista. Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen.
Kuumenna 3 rkl vettä ja sekoita cappuccino-jauhe veteen. Lisää tuorjuustoseokseen kananmunan keltuaisten kanssa, käytä sähkövatkainta saadaksesi mahdollisimman tasaisen lopputuloksen. Vaahdota loput sokerista ja valkuaiset keskenään jämäkäksi valkuaisvaahdoksi. Lisää vaahto täytteeseen varovaisesti käännellen, kaada pohjan päälle. Paista uunin alatasolla 45-60 minuutin ajan.
Laita jäähtynyt kakku kylmään ja nauti vasta muutaman tunnin päästä. Koristele vaikka suklaalla tai kaakojauheella.
Vinkkejä:
-Digestivepohjan leikkaamista helpottaa, jos vuoan pohjalle on asetettu leivinpaperi.
-Juustokakku on valmis, kun sen pinta on halkeillut ja kakku ei heiluttaessa hytise liikaa.
2 kommenttia :
Hehee, jee - minä olen aina kironnut tuota juustokakkujen pinnan halkeilua (ei auttanut viimeksi äärimmäisen hidas jäähdyttäminenkään, hmph), mutta kiva kuulla vaihteeksi, että se onkin hyvä juttu! :)
Tiia: Tuo halkeaminen käy ihan ihan aina, tietty hidas jäähdyttäminen uunissa saattaisi sitä vähentää. : ) Kummasti ne rypyt kuitenkin aina silottuvat jäähtymisen jälkeen.
Lähetä kommentti