Lime-unikonsiemenkakku
- 2 cups (4,8 dl) jauhoja
1/3 cup (0,8 dl) unikonsiemeniä
2 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1/2 tl suolaa
125 g margariinia/voita
1 cup (2,4 dl) sokeria
2 munaa
(vaniljauutetta)
2-3 limeä
1 cup (2,4 dl) luonnonjogurttia / turkkilaista jogurttia
Ota margariini ja munat ajoissa huoneenlämpöön.
Voitele tilava rengas- tai kakkuvuoka ja laita uuni lämpenemään n. 180 asteeseen.
Sekoita keskenään jauhot, unikonsiemenet, leivinjauhe, sooda ja suola.
Vatkaa pehmennyt margariini kuohkeaksi, lisää sokeri hiljalleen joukkoon. Vatkaa kunnes seos on vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää munat yksi kerrallaan. Sekoita joukkoon halutessasi vaniljauute jogurtin ja limen mehun sekä raastetun kuoren kera. Sekoita tasaiseksi ja paista uunissa n. 40 minuutin ajan. Ota uunista ja kumoa hetken päästä ritilälle jäähtymään.
Vinkkejä:
-Unikonsiementen määrä tuntui minusta ainakin ihan järkyttävältä, mutta jälkeen päin ajateltuna olisin voinut laittaa vielä enemmänkin! Älä siis arkaile.
-Jos kakku tuntuu mustuvan pinnalta, voit peittää sen leivinpaperipalalla.
-Testaa kakun kyspyyttä puutikulla. Jos se on kakkuun tuikkaamisen jälkeen puhdas, kakku on valmis.
-Kakkuun voisi vielä valmistaa kauniin kuorrutuksenkin: kaada kulhoon 225 g tomusokeria ja purista päälle sitruunasta mehua, mutta älä heti kaikkea. Lisää nestettä, kunnes kuorrute on hieman valuvaa eikä liian kohmeaa, kaada kakun päälle.
2 kommenttia :
Olin jostain saanut päähäni tälläisen kuivakakun, ja etsiskelin ohjettahuomiseen rippijuhlaan.
Täältähän se löytyi! Kauniiden kuvien kera, Kiitos! :)
Ainakin sitruunaa ja unikonsiemeniä käytettään paljon kuivakakuissa! : ) Kiva jos löytyi ohje tarpeeseen.
Lähetä kommentti