tiistai 26. tammikuuta 2010

Katkarapu-limepasta

Koskaan ei ole korvan takana liikaa pikaruokaohjeita, joten tässä yksi toimiva lisää. Tämän tekemiseen ei kulu viittätoista minuuttia enempää!

Katkarapu-limepasta

    1 sipuli
    2 valkosipulinkynttä
    öljyä
    chilijauhetta
    kurkumajauhetta
    1 lime
    200-300 g (isoja) pakastekatkarapuja
    2-3 rkl maustettua tuorejuustoa
    mustapippuria
    suolaa
    250 g fettucine-tuorepastaa


Pilko sipuli ja valkosipulit pieneksi, kuullota öljyssä chilijauheen ja kurkumajauheen kanssa. Lisää valutetut katkaravut ja limen puristettu mehu sekä vähän raastettua kuorta, paista muutaman minuutin ajan. Laita vettä kiehumaan isoon kattilaan.
Lisää pannulle sopiva määrä vettä, tuorejuustoa ja mausta pippurilla ja suolalla. Keitä tuorepastaa kiehuvassa vedessä 3 minuutin ajan, tarjoile katkarapukastikkeen kanssa.

Vinkkejä:
-Voit korvata katkaravun broilerilla, mutta silloin paistamisaikaa täytyy hieman lisätä.
-Jos nestettä tuntuu olevan liikaa, sekoita kylmään vesitilkkaan ruokalusikallinen perunajauhoja ja kaada kastikkeen sekaan.





1 kommentti :

Hanne kirjoitti...

Moi Anskusiili!
Tulin katsastamaan blogiasi vastavierailulle. Löysin heti omaan makuuni sopivan reseptin tästä limellä maustetusta katkarapupastasta. Olen oikea katkisfani, tänäänkin combatin päälle tein katkarapuwokkia. Reseptisi menee ehdottomasti kokeiluun! :)