torstai 28. tammikuuta 2010

Täydellinen juustokakku

Olen täysin toivoton tapaus juustokakkujen kanssa, rakastan sekä paistettuja että hyydytettyjä versioita. Ihme, etten ole pitkään aikaan langennut Philadelphia-juuston maailmaan, joten nyt onkin korkea aika. Resepti on yhdistelmä muun muassa Nigellan London cheesecakea ja Ruokamaailman kakkupohjaa, sillä olen aika kurkkuani myöten täynnä Digestive-pohjaa. Tämä kakku on mielestäni eniten lähellä sitä, mitä minä pidän täydellisenä juustokakkuna.

Täydellinen juustokakku

    Pohja:
    150 g margariinia
    1/2 dl sokeria
    1 muna
    3 dl vehnäjauhoja
    1-2 rkl vettä

    Täyte:
    600 g Philadelphia-tuorejuustoa
    1 1/2 dl sokeria
    1 rkl vaniljasokeria
    3 kokonaista munaa
    3 keltuaista
    1 1/2 rkl sitruunamehua

    Pinnalle:
    145 ml ranskankermaa
    1 rkl sokeria
    1/2 tl vaniljasokeria


Valmista pohja. Ota margariini ajoissa huoneenlämpöön ja vaahdota se pehmenneenä sokerin kanssa. Lisää muna vatkaten. Sekoita joukkoon nopeasti jauhot ja vesi, painele leivinpaperilla vuoratun vuoan (halkaisija n. 23 cm) pohjalle ja reunoille.
Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen.
Tee täyte. Vatkaa tuorejuusto ja sokerit pehmeäksi, sekoita joukkoon 3 kokonaista munaa ja 3 keltuaista, ota valkuaiset halutessasi talteen. Lisää sitruunan mehu ja varmista, että seos on aivan tasaista. Kaada täyte pohjalle ja paista uunissa noin 50 minuutin ajan. Valmista pinnalle tuleva ranskankermaseos sekoittamalla aineet keskenään. Jos kakku näyttää hyytyneeltä 50 minuutin paistamisen jälkeen, kaada päällinen varovasti pinnalle. Paista vielä 10 minuuttia.
Anna kakun jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja laita se sitten yön yli jääkaappiin. Nauti seuraavana päivänä.

Vinkkejä:
-Voit tarjota juustokakun mansikkamelban kanssa: osta 250 g mansikoita, soseuta sokerin ja sitruunamehutilkan kanssa.
-Kakun leikkaaminen onnistuu parhaiten kuumaan veteen kastetulla veitsellä.

8 kommenttia :

IreneKin kirjoitti...

Näyttää kyllä täydelliseltä!!

Anonyymi kirjoitti...

oi ihanaa! tällaista ohjetta olen kaivannutkin.

Hanna kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
anskusiili kirjoitti...

IreneKin: Oli kyllä ihanaa eikä edes ollenkaan vaikea valmistaa! : )

Anonyymi: Mahtava kuulla!

Sohvi kirjoitti...

Oi, vaikuttaa herkulta! Himoitsen juustokakkua, mutta joudun useimmiten hillitsemään himoni, koska en syö liivatetta. Tämä vaikuttais siis siinäkin mielessä mahtavalta.

Siskoni valmistujaisissa oli muuten ihana puolukka-juustokakku, jonka pohja oli tehty piparimurusta.

Anonyymi kirjoitti...

Mikä tuon ranskakermapäällisen funktio tässä on?

anskusiili kirjoitti...

Anonyymi, tietääkseni ihan vain maistua siinä päällä ranskankermalta : D

Anonyymi kirjoitti...

Tätä aamupuhteiksi leiposkelin. Maku on testaamatta mutta tuskin voi pahaa olla. 8)

(Muutenkin mukavia ohjeita tässä. Tunnistan itseni tuosta "varhain mummoutunut"-kuvailusta :D )

Marja