Tsatsiki on siis kreikkalaista dipin tapaista, jota käytetään ruoan lisukkeena ja leivänkin päällä.
Tstatsiki
- 2 dl turkkilaista jogurttia
1 (pieni) kurkku
2 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria
oliiviöljyä
puristus sitruunan mehua
Valuta tavallista jogurttia n. 15 minuuttia kaatamalla se kahvisuodatinpussiin. Turkkilaista jogurttia ei tarvitse valuttaa!
Raasta kurkku ja purista ylimääräinen neste pois, sekoita jogurttiin. Murskaa valkosipulinkynnet ja sekoita joukkoon.
Mausta reilusti mustapippurilla, lisää suola, sitruunamehu ja oliiviöljy (pieni loraus). Sekoita tasaiseksi ja anna vetäytyä jääkaapissa.
Vinkkejä:
-Voit hienontaa tsatsikin pehmeäksi sauvasekoittimella, mutta tämä on vain makukysymys.
-Tarjoile lihan tai kasvisten kanssa, maistuu myös valkoisen leivän päällä.
-Jos käytät ämpärissä myytävää turkkilaista jogurttia, voit hyödyntää purkin tekemällä kastikkeen siinä ja säilömällä sen samaisessa, kannellisessa purkissa.
1 kommentti :
Jee, tsatsikia täällä! Mä laitan noitten mausteitten lisäks vielä balsamicoa tai omenaviinietikkaa ruokalusikallisen verran.
Lähetä kommentti