Älkää pelästykö pitkältä näyttävää aineslistaa, kaikki on aivan perustavaraa. Ohje on melkein sellaisenaan otettu Limepippuri-blogista.
Moussaka (4-6 annosta)
- Munakoiso-osuus:
3 pienehköä munakoisoa (n. 600 g)
1 valkosipulinkynsi
2 rkl oliiviöljyä
Jauhelihakastike:
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
400 g jauhelihaa
1 prk tomaattipyreetä
1/2 dl vettä
mustapippuria
rosmariinia
paprikajauhetta
suolaa
Juustokastike:
2 dl ruokajogurttia
1 muna
2 dl juustoraastetta
Päälle:
rosmariinia
suolaa
mustapippuria
Lämmitä uuni 200 asteeseen.
Huuhtele munakoisot ja leikkaa ne pituussuunnassa ohuiksi viipaleiksi. Sekoita murskattu valkosipulinkynsi öljytilkkaan ja voitele munakoisoviipaleet öljyllä. Paista viipaleita uunissa 15-20 minuuttia.
Valmista sillä välin jauheliha- ja juustokastike. Silppua sipulit ja paista niitä pannulla, lisää jauheliha ja ruskista. Lisää vesi, tomaattipyree ja mausta makusi mukaan.
Raasta juusto ja sekoita se munan kanssa vatkattuun ruokajogurttiin.
Voitele uunivuoka ja asettele uunissa paahtuneita munakoisoviipaleita ja jauhelihaa kerroksittain vuorotellen niin, että alimmainen ja päällimmäinen kerros on munakoisoa.
Kaada juustokastike päälle, ripottele pinnalle vielä rosmariini, suola ja mustapippuri.
Paista uunissa 30-40 minuuttia.
Vinkkejä:
-Itse käytin turkkilaista jogurttia, joka sopi aivan mainiosti.
-Jauhelihan voit korvata tummalla soijarouheella.
-Tee mahdollisesti jäljelle jääneestä jogurtista tsatsikia, jonka ohjeen laitan tänne pian!
En suinkaan aliarvioi lukijoitani, mutta etsikää tällaisia pötköjä vihanneshyllyiltä.
3 kommenttia :
Tänään tuli tämmöinen väsättyä ja täytyy sanoa, että hyvä ettei melkein viety käsistä :D Kiitokset taas hyvästä ohjeesta. Seuraavaksi voisikin jälkkäriksi kokeilla noita suklaa-juustokakku muffinsseja :)
Tein tällä ohjeella moussakaa ja käytin kaas turkkilaista jogurttia, tuli aika erikoista mun makuun, mutta jotenkin hyvää! :) Lisäisin ensi kerralla itse vielä tomaattisiivuja moussakan joukkooon :)
Anonyymi: Turkkilaisessa jogurtissa onkin sellainen omaleimainen maku, mutta rasvaisuutensa puolesta sopii moussakaan mielestäni hyvin! Ja tomaatti kyllä sopii joukkoon myös. : )
Lähetä kommentti