perjantai 27. helmikuuta 2009

Tsatsiki

Ostin paljon turkkilaista jogurttia moussakaa varten, ja puolet siitä jäi tsatsikin tekoa varten. Turkkilainen jogurtti onkin paksuutensa takia kätevää tähän tarkoitukseen, sillä tavallista jogurttia tulee valuttaa.
Tsatsiki on siis kreikkalaista dipin tapaista, jota käytetään ruoan lisukkeena ja leivänkin päällä.

Tstatsiki

    2 dl turkkilaista jogurttia
    1 (pieni) kurkku
    2 valkosipulinkynttä
    suolaa
    mustapippuria
    oliiviöljyä
    puristus sitruunan mehua


Valuta tavallista jogurttia n. 15 minuuttia kaatamalla se kahvisuodatinpussiin. Turkkilaista jogurttia ei tarvitse valuttaa!
Raasta kurkku ja purista ylimääräinen neste pois, sekoita jogurttiin. Murskaa valkosipulinkynnet ja sekoita joukkoon.
Mausta reilusti mustapippurilla, lisää suola, sitruunamehu ja oliiviöljy (pieni loraus). Sekoita tasaiseksi ja anna vetäytyä jääkaapissa.

Vinkkejä:
-Voit hienontaa tsatsikin pehmeäksi sauvasekoittimella, mutta tämä on vain makukysymys.
-Tarjoile lihan tai kasvisten kanssa, maistuu myös valkoisen leivän päällä.
-Jos käytät ämpärissä myytävää turkkilaista jogurttia, voit hyödyntää purkin tekemällä kastikkeen siinä ja säilömällä sen samaisessa, kannellisessa purkissa.

1 kommentti :

Sara kirjoitti...

Jee, tsatsikia täällä! Mä laitan noitten mausteitten lisäks vielä balsamicoa tai omenaviinietikkaa ruokalusikallisen verran.