Kesäkurpitsa-fetapiirakka
- Pohja:
3 1/2 dl vehnäjauhoja
75 g margariinia
1 muna
loraus vettä
Täyte:
1 pieni tai 1/2 iso kesäkurpitsa
200 g fetajuustoa
1 1/2 dl ruokakermaa
1 dl juustoraastetta
2 munaa
1 sipuli
mustapippuria
1 pss pakastepinaattia
Ota margariini hyvissä ajoin huoneenlämpöön tai käytä sitä hieman mikrossa ennen leipomista. Nypi se kulhossa jauhojen kanssa tasaiseksi, lisää sitten joukkoon muna ja loraus vettä. Vaivaa taikinaa kulhossa, kunnes se on kimmoisaa eikä tartu käsiin.
Voitele piirakkavuoka kevyesti ja painele pohja reunoja myöten pohjalle. Laita jääkaappiin täytteen tekemisen ajaksi.
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Huuhdo ja halkaise kesäkurpitsa, poista siemenet keskeltä lusikalla. Leikkaa ohuiksi puolikuun muotoisiksi viipaleiksi. Murskaa fetaa pienemmäksi (vaikka käyttäisitkin kuutioita) ja pilko sipulit pieneksi. Sekoita kulhossa ruokakerma, munat, juustoraaste, sipulislppu ja mustapippuri.
Asettele pohjan päälle kesäkurpitsaviipaleet ja ripottele päälle feta. Kaada päälle munaseos ja ripottele päällimmäiseksi pakastepinaatti.
Paista uunin alatasolla noin 40 min.
Vinkkejä:
-Jos haluat tasapainottaa fetan suolaista makua, voit puristaa kesäkurpitsan ja fetan päälle puolikkaan sitruunan mehun.
-Tällä samalla pohjalla voit tehdä muitakin piirakoita - korvaa tällöin kesäkurpitsa ja fetajuusto joillakin mieleisilläsi herkuilla.
3 kommenttia :
Mun on jo pari päivää tehnyt mieli jotain hyvää piirakkaa ja tää resepti ei yhtään auttanut, näyttää tosi hyvältä!
Tämä piirakka lähti juuri uuniin :) tulet kohta saamaan multa tuhat kommenttia.. :D
-Anu
Kivan makuinen piirakka. Hieman tavallisuudesta poikkeava.
Lähetä kommentti