lauantai 24. tammikuuta 2009

Mansikkainen pannacotta

Tänään ei ollut kauheasti aikaa vaahdotella tai kikkailla muutenkaan, joten päädyin makeanhimossani tekemään pannacottaa (eli keitettyä kermaa). Tämän ohjeen löysin Kotikokki.net-sivulta, josta pannacotta-ohjeita löytyy kauheasti erilaisia. Perusaineet kuitenkin ovat kuohukerma, vanilja ja sokeri, eli yksinkertaisesta herkusta on kyse.
Tämä on muuten vielä vähän kummallisessa kategoriassa, minun pitää miettiä näitä vähän uudelleen!

Mansikkainen pannacotta (6 annosta)

    7,5 dl kuohukermaa
    120 g (vajaa 2 dl) tomusokeria
    6-7 liivatelehteä
    1 tl vaniljasokeria/1 vaniljatanko
    350 g tuoreita/pakastettuja mansikoita


Jos käytät pakastemansikoita, ota ne hyvissä ajoin sulamaan huoneenlämpöön tai sulata mikrossa.
Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan noin viideksi minuutiksi ja kiehauta sillä välin kattilassa kerma, tomusokeri ja vanilja(sokeri).
Nosta kiehahtanut kerma liedeltä ja purista vesi pois liivatelehdistä. Sekoita ne kerman sekaan tasaisesti.
Jaa kerma kahteen eri kulhoon ja soseuta mansikat pyreemäiseksi seokseksi. Lisää mansikkaseos toiseen kermakulhoon.
Kaada valkoista kermaa kuuteen pieneen astiaan (n. kahvikupin kokoiseen) ja laita noin puoleksi tunniksi jääkaappiin jähmettymään.
Testaa puolen tunnin kuluttua, onko kerman pinta jähmettynyt, ja jaa mansikkainen kerma kulhoihin. Anna jähmettyä jääkaapissa vielä ainakin kolme tuntia.
Kun pannacotta on jähmeää, se on valmista nautittavaksi. Voit tarjoilla sen näyttävästi kumoamalla sen lautaselle. Saat pannacotan irti astiasta kastamalla astiaa kiehuvaan veteen ja kumoamalla mössön lautaselle nopein liikkein. Voit myös pyöräyttää veitsellä pannacotan irti astian reunasta, ravistaa sitä voimakkaasti ja kumota sen lautaselle.

Vinkkejä:
-Pakastemansikoita käyttäessä kannattaa puristaa mansikoista ylimääräinen vesi pois (toisin sanoen voit nautiskella sen itse), jottei seoksesta tule liian löysää.
-Jos et halua kumota pannacotta-annoksia pois astioista, voit käyttää läpinäkyviä laseja, jolloin kerrokset näkyvät kauniisti.

Ei kommentteja :