torstai 20. marraskuuta 2008

Daim-juustokakku

Nyt hehkutan viimeistä kertaa Sirpa Talkan Tee hyvä kakku -kirjaa, sillä se pitää pian palauttaa kirjastoon. Huomisille syntymäpäiville piti kehitellä jonkinlainen yleisöystävällinen kakku, joka maistuisi mahdollisimman monelle, ja tämä osui kirjasta heti silmääni. Kakun valmistus oli todella nopeaa ja helppoa (eikä tiskiäkään tullut juuri ollenkaan)! Täten julistan myös Digestive-pohjaisten juustokakkujen uuden tulemisen, olen sentään hetken ajan onnistunut tekemään jotakin muutakin.

Daim-juustokakku

    Pohja:
    13 Digestive-keksiä
    100 g margariinia
    2 rkl (muscovado)sokeria

    Täyte:
    300 g Philadelphiaa
    225 g ranskankermaa (Creme Fraiche)
    2 dl sokeria
    5 munankeltuaista
    1 sitruunan mehu
    1/2-1 pss Daim-rakeita


Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.
Lämmitä hieman margariinia ja murskaa Digestive-keksit. Sekoita sokeri keksimurskaan ja kaada margariini sekaan. Sekoita tasaiseksi ja painele seos voideltuun, irtopohjaiseen vuokaan. Paista pohjaa uunin keskitasolla noin viisi minuuttia.
Laske paistamisen jälkeen uunin lämpötila 150 asteeseen.
Sekoita keskenään täytteen aineet Daim-rakeita lukuun ottamatta ja käytä tarvittaessa sähkövatkainta (älä kuitenkaan vatkaa liikaa). Kaada täyte vuokaan ja paista uunin alatasolla 10-15 minuuttia. Ripottele sitten Daim-rakeet kakun päälle (toivottavasti ne vielä tässä vaiheessa uppoavat täytteeseen, meidän uunimme oli taas paistanut vähän liian nopeasti ja rakeet jäivät pinnalle killumaan) ja paista vielä noin 30 minuuttia.
Kakku on valmiina hyytynyttä ja kellertävää. Anna sen jäähtyä vähintään huoneenlämpöiseksi, sillä kuumana täyte on löysähköä. Voisin vannoa, että parhainta kakku on kylmänä seuraavana päivänä, kun maut ovat saaneet rauhassa tasaantua!

Vinkkejä:
-Digestive-keksit voi helposti murskata laittamalla ne pussiin ja kaulimalla pussin päältä. Jos kaulinta ei ole saatavilla, pyöreä (viini)pullo käy mainiosti.
-Kannattaa säästää viisi (!) munanvalkuaista jääkaapissa, jos vaikka sattuu tekemään jotakin marenkiherkkua lähipäivinä. Joulun alla valkuaisvaahdolla-sokerilla voi myös huuruttaa hedelmiä, voisin laittaa ohjeen lähipäivinä.


Pahoittelen historian surkeimpia kuvia, en vain raaskinut vielä leikata kakkua paloiksi. Haluan säästää kakun koskemattomana huomisille syntymäpäiville!

3 kommenttia :

Heta kirjoitti...

Ihania reseptejä sulla, en malta päästä kokeilemaan :)

Anonyymi kirjoitti...

AAAh kiitoskiitoskiitos tästä ohjeesta, oli aivan mielettömän hyvää! :--)

anskusiili kirjoitti...

Heta:
: )

Anonyymi:
JEE, kiva kuulla! Toivottavasti sinun kakkusestasi tuli vähän nätimpi kuin minulla.